torstai 2. marraskuuta 2023

Listaklassikko: Meat Loaf – I'd Do Anything for Love (but I Won't Do That) (1993)

Rock-tähti ja näyttelijä Michael Lee Aday, joka tunnetaan paremmin nimellä Meat Loaf, menehtyi viime vuoden tammikuussa. Hänen listauransa on aika mielenkiintoinen, sillä siitä erottuu kaksi huippua: menestysalbumi Bat Out of Hell (1977) sekä sen jatko-osa Bat Out of Hell: Back into Hell, jolta lohkaistiin myös menestyssingle I'd Do Anything for Love (but I Won't Do That) vuonna 1993.

Albumiversiona 12-minuuttisesta megaslovarista tuli Meat Loafin ylivoimaisesti suurin hitti ja tunnetuin kappale. Se ylsi sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -listan että Britannian singlelistan kärkeen, osin yhtä aikaa syksyllä 1993. Hot 100 -listalta tuli viisi ykkösviikkoa marras-joulukuussa.

 

I’d Do Anything for Love oli Meat Loafin ensimmäinen ja ainoa Hot 100 -ykkönen ja myös ensimmäinen ja ainoa top ten -menestys. Hän oli yltänyt sijalle 11 jo Bat Out of Hellin singlellä Two Out of Three Ain’t Bad, ja nappasi vielä myöhemmin pari top 20 -merkintää.

 

I’d Do Anything for Lovella kuultava naislaulaja on Lorraine Crosby, mutta keikoilla esiintyi yleensä Patti Russo. Biisi on ehta klassikko. Sillä on 235 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Hulppeaa videota on katsottu Youtubessa 266 miljoonaa kertaa.


Ei kommentteja: