torstai 9. marraskuuta 2023

Listaklassikko: Lisa Stansfield – All Around the World (1989)

Minulle tulee Lisa Stansfieldin urasta aina mieleen Sophie Ellis-Bextor, ja päinvastoin. Molemmat löivät läpi laulamalla yhtyeissä ja vierailemalla hittisinkuilla ja molemmat iskivät pian ”oikean” soolouransa aluksi pöytään jättihitin.

Mutta toisin kuin Ellis-Bextor, Stansfield ylsi soolona myös Britannian singlelistan kärkeen. Upea popsoulklassikko All Around the World vietti kaksi viikkoa huipulla marraskuussa 1989. Ellis-Bextorin kohtaloksi jäi krediitittömän Spillerin Groovejet (If This Ain’t Love) -vierailun (#1, 2000) jälkeen päästä kahdesti kakkoseksi.

All Around the World menestyi hienosti myös Yhdysvalloissa: Hot 100 -listan kolmonen. Stansfieldin ura puolestaan jatkui siitä hiipuen, vaikka hän esiintyikin George Michaelin ja Queenin kanssa Five Live -EP:llä, joka piipahti brittiykkösenä. Uusi noste laajensi lopulta top ten -hittien määrän kahdeksaan – niistä viimeinen on niin ikään erinomainen The Real Thing (#9, 1997). Ellis-Bextorilla on muuten kuusi top ten -merkintää.

All Around the World muistetaan hyvin. Puff Daddy lainasi sitä USA:n Hot 100 -listan kakkoseksi yltäneeseen hittiinsä Been Around the World. Stansfieldin alkuperäisellä on 110 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Video ei ole mikään aikansa suurteos, mutta silläkin on 72 miljoonaa katselua Youtubessa.

Ei kommentteja: