torstai 22. heinäkuuta 2021

Listaklassikko: OMI – Cheerleader (2015)

 Joskus hiteillä saattaa kestää vuosikausia, että ne nousevat valtavirtasuosioon. Ja usein ne randomeimmat ovat ns. yhden hitin ihmeiden esittämiä tai uusia versioita vanhoista kappaleista.

Jamaikalaisen Omin jo vuonna 2012 julkaisema Cheerleader tarvitsi saksalaisen Felix Jaehnin remiksauksen noustakseen suureen suosioon, mutta siitä kehittyi sitäkin suurempi hitti – sekä britti- että jenkkiykkönen vuonna 2015.

Cheerleader johti Yhdysvaltojen Hot 100 -listaa kuusi viikkoa tuona kesänä. Sen valtakausi jakaantui kahteen osaan, sillä The Weekndin Can’t Feel My Face piipahti ykkösenä välissä kerätäkseen kolme viikkoa kolmessa erässä.

Kuten arvata saattaa, Cheerleader jäi Omin ainoaksi isoksi hitiksi, mutta brittilistalle hän ylsi juuri ja juuri seuraavalla sinkullaan Hola Hoop (#75, 2015), joka pääsi Australiassa peräti kahdeksanneksi. Yhden hitin ihmeen viitta sopii kuitenkin hyvin passelisti nimenomaan Omin ylle.

Cheerleaderin hittiremiksauksella on Spotifyssa peräti 1,18 miljardia kuuntelua. Youtubessa on myös ollut vankkaa suosiota: 1,11 miljardia katselua.

Ei kommentteja: