torstai 6. elokuuta 2020

Listaklassikko: Lisa Loeb and Nine Stories – Stay (I Missed You) (1994)

Listaknopeista puhuttaessa ei voida koskaan sivuuttaa Lisa Loebin massiivista populaarikulttuurihittiä Stay (I Missed You). Se julkaistiin Reality Bites -elokuvan soundtrackin ensimmäisenä sinkkuna ja oli tuon ajan leimallisimpia leffahittejä. Stayn suosiosta voidaan, erinomaisuuden lisäksi, kiittää Loebin naapuria Ethan Hawkea, jonka ansiosta kappale pääsi mukaan soundtrackille.

Stay (I Missed You) oli iso hitti Yhdysvalloissa, missä se johti Hot 100 -listaa kolme viikkoa kesällä 1994, mutta myös brittilistalla, jolla se ylsi kuudenneksi. Biisistä tuli ensimmäinen Hot 100 -ykkönen, jonka esittäjä ei ollut minkään levy-yhtiön listoilla. Soundtrackin julkaisi RCA.

Stayn myötä Loeb saavutti oikeasti merkittävääkin suosiota ja hänen albuminsa Tails (1995) sekä Firecracker (1997) myivät kultaa. Hot 100 -merkintöjäkin kertyi viisi, joten yhden hitin ihmeen leima on tässä kohtaa aivan turha.

Stayllä on Spotifyssa versiot yhteen laskettuna 74 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa kappaleen videolla on 14 miljoonaa katselua.  


Ei kommentteja: