torstai 20. elokuuta 2020

Listaklassikko: KC and the Sunshine Band – Get Down Tonight (1975)

Diskohuuma alkoi toden teolla villitä Yhdysvaltoja 1970-luvun puolessa välissä. Muun muassa Bee Gees aloitti silloin todellisen supermenestyksensä kauden, vaikka oli päässyt kärkeen jo muutamaa vuotta aiemmin hitillä How Can You Mend a Broken Heart. 

KC and the Sunshine Band julkaisi loppuvuodesta 1975 kenties tunnetuimman ykköshittinsä That’s the Way (I Like It), mutta Yhdysvaltojen Hot 100 -listan keulille he ylsivät jo kesällä sinkulla Get Down Tonight, joka johti viikon elokuun lopulla.

 

Se oli KC and the Sunshine Bandin ensimmäinen top 40 -menestys Hot 100 -listalla ja täten tietenkin ensimmäinen kaikkiaan viidestä ykkösestä. Biisi listautui kivasti myös muualla, etenkin manner-Euroopassa. Britanniassa se ylsi kuitenkin vain sijalle 21.

 

Spotifyssa kappaleella on tällä hetkellä 33 miljoonaa kuuntelua ja Youtubessa suosituimmalla videolla 6,3 miljoonaa katselua. 

 


1 kommentti:

Timo kirjoitti...

KC eli Harry Casey kirjoitti jo ennen noita yhden ykköshitin, jonka antoi pois koska se ei sopinut hänen äänialaansa: George McCraen Rock Your Baby.