tiistai 9. kesäkuuta 2020

Kantrin nousu

Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla on viime viikkoina nähty lukuisia isoja kantrihittejä ja myös albumilistalla tietyt uuden sukupolven kantriartistit ovat alkaneet roikkua sitkeästi. Malliesimerkkinä on ehdottomasti Luke Combs, jolla on ollut useammalla viikolla kaksi albumia top 20 -tasolla. Hänen tuorein hittinsä Does to Me piipahti viime viikolla Hot 100 -listallakin top 20:ssa. 

Hot 100 -listalla vielä paremmin pärjää tällä hetkellä kuitenkin pian Goldmine-esikoisalbuminsa julkaiseva, vuonna 2018 American Idolissa kilpaillut parikymppinen pennsylvanialainen Gabby Barrett. Hänen I Hope -sinkkunsa ilmestyi jo viime syksynä ja on sittemmin yltänyt Hot 100 -listalla sijalle 16.

Vielä ylemmäksi on sinnitellyt jo tutumpi Maren Morris, jonka popkantrihitti The Bones ylsi 12:nneksi, sekä Morgan Wallen, jolla on käsissään Chasin’ Youn myötä jopa mahdollinen top ten -hitti. Biisi on nyt sijalla 16.

Kaikkia näitä yhdistää vahvan radiotuen lisäksi myös kohtuullinen menestys striimauksissa. Eritoten Amazonin striimauspalvelu on osoittautunut kantrille erinomaiseksi suhteessa muihin. 

Vaikka jotkut Hot 100 -historian suurimmista menestyksistä ovat kantria, nykyisin kantripuolelta nouseva top ten -hitti on suurharvinaisuus. Tuorein taitaa olla Florida Georgia Linen ja Bebe Rexhan Meant to Be (2017), joka ylsi peräti kakkoseksi.

Ei kommentteja: