torstai 12. huhtikuuta 2018

Lentävä lähtö

Newyorkilaisen Belcalis Almanzarin eli Cardi B:n ura on viimevuotisen Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösen Bodak Yellow’n jälkeen ollut yhtä kiitorataa: hän on alle vuoden aikana päässyt Hot 100 -listan top teniin viidellä kappaleella ja ensi maanantaina hänen Invasion of Privacy -levynsä merkkauttaa albumipuolelle vuoden toiseksi kovimmat lukemat, kun sitä kulutetaan myynniksi muutettuna näillä näkymin pitkälti yli 200 000 kpl.

Samalla Cardi B:lle siunaantunee kuudeskin Hot 100 -listan top ten -merkintä – vielä on hieman auki, onko se I Like It vai tällä viikolla 16:ntena debytoinut Be Careful.

Vaikka naispuolisia rap-artisteja on listoilla nähty vuosien saatossa paljonkin, soolona Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen ovat yltäneet ainoastaan Lauryn Hill (The Misseducation of Lauryn Hill, 1998), Foxy Brown (Chyna Doll, 1999), Eve (Let There Be Eve… Ruff Ryders’ First Lady, 1999) sekä Nicki Minaj (kahdesti). Meriitti on saavuttamatta esimerkiksi Lil’ Kimiltä ja Missy Elliottilta. Kimin korkein sijoitus on nelostila ja Elliottin kakkospaikka.

Ei kommentteja: