sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Hey brother, lepää rauhassa!

Tim Berglingin, eli tutummin Aviciin, menehtyminen toissa perjantaina on nostanut hänen musiikkinsa listoille ympäri maailmaa, mm. Suomessa albumilistan kakkoseksi tänään. 

Britanniassa listavalloitus kärsi siitä, että kappaleet olivat ACR-tasolla, mikä tarkoittaa sitä, että jokaista myytyä singleä kohti biisi pitää kuunnella on demand -striimipalveluista 300 kertaa. Siitä huolimatta Aviciin suurin hitti Wake Me Up (#1, 2013) palasi 26:nneksi.

Avicii oli suosittu Yhdysvalloissakin, mutta pitkän hittiputken hän teki nimenomaan Euroopassa. Brittilistalla hän saavutti kaikkiaan yhdeksän top ten -hittiä, joista kaksi ykköstä, ja viimeinen tuli aivan hiljattain: Rita Oran kanssa tehty Lonely Together ylsi neljänneksi viime syksynä. Albumilistalla hän pääsi top teniin kahdesti, molemmat levyt, sekä True (#2, 2013) sekä Stories (#9, 2015) palasivat perjantaina top 20 -listalle.

Yhdysvalloissa Hot 100 -listalla Aviciin hitit olivat harvemmassa, mutta ne olivat sitäkin suurempia: Wake Me Up ylsi peräti neljänneksi ja Truen toinen jättihitti Hey Brother 16:nneksi. True pääsi tahollaan albumilistan vitoseksi.

Kammottavasti jäi kaikki kesken, lepää rauhassa Tim!

Ei kommentteja: