keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Toinen sukellus

Kuten vähän epäilin, Bon Jovin viime viikolla ykköseksi palannut This House Is Not for Sale romahti toista kertaa kärkipaikalta kauas, mutta kenties vielä alemmas kun uskalsi edes uumoilla: 169:nneksi. Näin ollen se on ensimmäinen – ja varmasti vielä pitkään ainoa – albumi, joka on tehnyt romahdusennätyksen kärjestä kahteen eri otteeseen. Syksyllä 2016 levy putosi silloin ennenkuulumattomasti 43:nneksi. 

Jyrkät putoamiset ykköspaikalta ovat tulleet viime vuosina suhteellisen tavallisiksi, sillä hyvin monella viikolla kärkeen riittää myynniksi muutettuna alle 100 000 kpl:een lukema. Ja jos seuraavalla viikolla levyn (fyysinen) myynti tai kulutus romahtaa, tuloksena on striimausaikana pienin eroin sävytetyllä listalla kova pudotus.

This House Is Not for Sale on kuitenkin ensimmäinen levy, joka putosi kärjestä suoraan ulos top sadasta, koska viimeviikkoinen yllättävä elpyminen ei ollut perinteisellä tavalla orgaani, vaan johtui kiertueen lipunmyynnin yhteydessä kaupatuista levyistä. Albumilla on kahdesta ykkösviikosta huolimatta kaikkiaan vain yhdeksän listaviikkoa toistaiseksi, mutta sitä on kuitenkin myyty ihan kivasti noin 300 000 kpl.

Ei kommentteja: