maanantai 19. maaliskuuta 2018

Suosittu showmies

The Greatest Showman -elokuva ja etenkin sen soundtrack on ollut Britanniassa jopa hämmentävä menestys, muualla siihen on suhtauduttu järkevämmin: suosittu kyllä, mutta ei kymmentä viikkoa albumilistan kärjessä. (Kyseessä kun ei ole edes millään muotoa erityinen levy omassa sarjassaan.)

Nuo kymmenen viikkoa vievät levyn 2000-luvulla äärimmäisen pieneen kerhoon. Kuten listakatsauksessa kirjoitin, The Greatest Showman on ainoa levy Adelen 21:n (2011) ohella, joka on saavuttanut tällä vuosituhannella 10 viikkoa kärjessä putkeen, tai enemmän. 21 sai 11 ja nyt näyttää melko todennäköiseltä, että The Greatest Showman sivuaa sitä. 

Esimerkiksi kokoelmalistalle tuomittu Frozen-soundtrack (2013) olisi saavuttanut myyntinsä perusteella ainoastaan muutaman viikon artistien albumilistan kärjessä Britanniassa, vaikka oli lopulta melkoinen menestys myyden yli miljoona kappaletta.

The Greatest Showmanin 12. viikolle on asetettu merkittävä kanto kaskeen, sillä George Ezran kakkosalbumi Staying at Tamara’s ilmestyy perjantaina. Sen ensimmäinen single Paradise noussee tällä viikolla tahollaan singlelistan top teniin, joten kysyntä on vahvaa, ainakin ennakko-odotuksissa.

Ei kommentteja: