maanantai 19. helmikuuta 2018

Sääntöjen ympäri

Kendrick Lamar on ehkä sattumalta löytänyt tavan kiertää Britannian singlelistan ”kolme eniten kulutettua kappaletta samalta artistilta” -sääntöä: se on tekemällä mahdollisimman monesta biisistä duetto siten, että krediitti on jaettu ja merkitty joku toinen ensimmäiseksi (ei siis esim. Kendrick Lamar FEATURING The Weeknd vaan The Weeknd & Kendrick Lamar). 

Lamarin “kuratoimalta” ja tuottamalta Black Panther -soundtrackilta pääsi top 75 -listalle perjantaina yhdeksän biisiä, joista seitsemässä Lamar on mukana, mutta joista vain kolmessa hänet on kreditoitu ensin. Ne ovat All the Stars (Kendrick Lamar & SZA), Black Panther (Kendrick Lamar) ja Big Shot (Kendrick Lamar & Travis Scott). Esimerkiksi sijalla 13 oleva Pray for Me on merkitty siis “The Weeknd & Kendrick Lamar”. 

Kolmen biisin sääntö on estänyt esimerkiksi Camila Cabellon saamasta useampia listamerkintöjä uudelta levyltään. Tällä hetkellä hänen biisinsä ovat sijoilla 14 (Never Be the Same), 26 (Havana) ja 51 (She Loves Control).

Britannian albumilistalla Black Panther -soundtrackia ei muuten nähdä, vaan se on tuomittu kokoelmalistalle. Yhdysvalloissa levy debytoi tällä viikolla kärjessä. Suomessa levy on kreditoitu aika kummallisesti Lamarin albumiksi ja se on tällä hetkellä albumilistan kakkosena.

Ei kommentteja: