lauantai 2. joulukuuta 2017

Veteraani ja ensikertalainen

On harvinaista, että pop- tai tanssiartisti on 45-vuotiaana Britannian singlelistan top tenissä ensimmäistä kertaa, mutta detroitilainen Marc Kinchen eli MK nappasi eilen uransa ensimmäisen top ten -sijoituksen 17-hitin noustua juuri kymmenenneksi.

House-dj:nä tuttu Kinchen aloitti uransa parikymppisenä 1990-luvun alkupuolella ja jo vuonna 1995 hän saavutti kaksi pientä listahittiä Britanniassa. Niistä Burning pääsi 44:nneksi.

Sen jälkeen MK:llä oli pitkä kuiva kausi listojen näkökulmasta. Uusi nousu tapahtui vuonna 2013, kun hän remiksasi Storm Queenin Look Right Through'n aina brittilistan kärkeen asti, ilman krediittiä tosin. Seuraavana vuonna uusi versio omasta Always-singlestä oli yllätyshitti vuonna 2014 yltäen 12:nneksi asti ja sen jälkeen Becky Hillin kanssa tehty Piece of Me pääsi 37:nneksi.

Nyt 17 kehittyi siis hänen ensimmäiseksi viralliseksi top ten -hitikseen ja kaikkiaan kolmanneksi top 40 -sinkuksi.

Britannian top 40:ssä on muuten useita yli nelikymppisiä, jos emme edes laske joulu toisensa jälkeen pärjääviä Mariah Careya tai Whamia: Kinchenin lisäksi SiaEminem, Noel Gallagher, David Guetta sekä N.E.R.D.:n jäsenet. Pian viidennelle vuosikymmenelle siirtyvät Maroon 5:n Adam Levine ja Pink. Molemmat ovat 38-vuotiaita.

Ei kommentteja: