sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Naiskolmikkoja etsimässä

Tällä viikolla Britannian singlelistan kärkikolmikko on harvinaisesti kolmen naissooloartistin hallussa. Ylipäätään nykyisin on harvinaista, että se on kolmella sooloartistilla ilman vierailijoiden apua ja nyt siis vieläpä naisilla, joiden ongelmia päästä striimausaikana kärkipäähän on ruodittu tässäkin blogissa.

Taylor Swiftin, Dua Lipan ja Pinkin tilastollisia edeltäjiä pitää hakea vajaan kolmen vuoden takaa lokakuulta 2014. Silloinkin mukana oli Swift hitillään Shake It Off (#2, 2014):

1. Meghan Trainor – All About That Bass
2. Jessie J feat. Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang
3. Taylor Swift – Shake It Off

Tässä on kolmen joukossa peräti viisi naissooloartistia, mikä sinällään on ennätys. Seuraavalla viikolla Nicki Minajin Anaconda debytoi kolmantena, minkä ansiosta viisi naista valloitti neljä ensimmäistä sijaa. 

Ensimmäisen kerran kolme naista nappasi kolme ensimmäistä sijaa niinkin myöhään kuin helmikuussa 1988, jolloin kärkikolmikko näytti tältä:

1. Kylie Minogue – I Should Be So Lucky
2. Tiffany – I Think We're Alone Now
3. Taylor Dayne – Tell It to My Heart

Melko hyvä trio. Tuona vuonna naiset valloittivat kärkikolmikon peräti neljä eri kertaa ja Kylie Minogue edusti vahvasti.

Suosikkikolmikkoni on kuitenkin ehkä vuodelta 2009:

1. Kelly Clarkson – My Life Would Suck Without You
2. Taylor Swift – Love Story
3. Lady Gaga – Poker Face

Kaikkiaan vuodesta 1988 alkaen naissooloartistit ovat pystyneet saavutukseen toistaiseksi 11 kertaa: neljästi 1980-luvulla (kaikki vuonna 1988), kahdesti 1990-luvulla, kahdesti 2000-luvulla ja toistaiseksi kolmesti tällä vuosikymmenellä.

Ei kommentteja: