keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Listaklassikko: Brian McFadden — Real to Me (2004)

Tällä kertaa Listaklassikko-sarjassa sukelletaan taas vahvasti ”kuka muistaa” -kategoriaan. Irlantilainen Brian McFadden lähti Westlifesta soolouralle vuonna 2004 ja julkaisi vielä samana vuonna ensimmäisen soololevynsä Irish Son. Sen ensimmäisestä singlestä Real to Me tuli yllättävän iso hitti Suomessakin, itse asiassa suurempi kuin mistään Westlifen kappaleesta ennen sitä tai sen jälkeen.

McFadden kirjoitti Real to Men yhdessä Guy Chambersin kanssa ja se debytoi Britannian singlelistan ykkösenä syyskuussa 2004. Biisi pysyi kärjessä vain viikon, ja top tenissäkin vain kolme, mutta hengaili sen jälkeen listoilla tasaisesti siten, että top 75 -viikkoja kertyi lopulta 12.

McFadden sai irrotettua Irish Sonilta vielä kaksi muutakin top ten -hittiä, nimikappale ylsi kuudenneksi ja silloisen kumppanin Delta Goodremin kanssa tehty duetto Almost Here (2005) peräti kolmanneksi. Sen jälkeen McFadden painui suhteellisen nopeasti unholaan artistina Brittein saarilla, mutta nousi tähdeksi Australiassa: Just Say So ylsi siellä listaykköseksi vuonna 2010.


Ei kommentteja: