torstai 25. toukokuuta 2017

Listaklassikko: The Ting Tings – That's Not My Name (2008)

Popissa on ollut ajanjaksoja, jolloin oikeastaan kaikki on muodikasta ja 2000-luvun puoliväli oli mielestäni sellaista aikaa. Tuo kultainen aikakausi päättyi vuoteen 2008, jolloin elektropop otti tiukasti vallan johtaen lopulta tanssimusiikin uuteen tulemiseen.

Keväällä 2008 nähtiin Britannian singlelistan ykkösenä hyvin heterogeenisiä kappaleita Duffyn Mercystä Estellen American Boyn kautta The Ting Tingsin suurimpaan hittiin That's Not My Name, joka johti viikon toukokuun lopussa. Muutenkin tuo vuosi oli mielestäni eräs monipuolisimmista: myöhemmin nautimme muun muassa Kid Rockin All Summer Longista, Katy Perryn I Kissed a Girlistä ja Coldplayn Viva la Vidasta.

Brittiduo The Ting Tingsille listamenestys jäi yhden vuoden kokemukseksi, mutta se vuosi oli erinomainen sisältäen neljä top 40 -singleä ja albumilistan ykkössijan We Started Nothing -levyllä. Mitään ihmeellistä he eivät todellakaan aloittaneet, vaikka vierailivat vielä kerran singlelistan top 40:ssä paluusinglellään Hands (#29, 2010).

That's Not My Namen ohella top teniin ylsi myös Shut Up and Let Me Go (#6, 2008). That's Not My Name oli myös iso jenkkihitti yltäen Hot 100 -listan 39:nneksi.

Ei kommentteja: