maanantai 30. tammikuuta 2017

Kokoelmalistalta artistilistan kärkeen

Pete Tongin, The Heritage Orchestran ja Jules Buckleyn Classic House on yllättänyt aivan kaikki ihmiset maan päällä yltämällä kultalevytasolle ja viime perjantaina myös Britannian albumilistan ykköseksi.

Tong on tehnyt vahvaa uraa etenkin Britanniassa house-musiikin parissa 1990-luvun alusta lähtien, mutta on vasta nyt albumilista-artisti nimenomaan artistipuolella: kokoelmalistalla hän on menestynyt jo pitkään ja hänen radio-ohjelmansa BBC:llä on erittäin suosittu. Kokoelmalistalta Tongilla on toistaiseksi 35 top 100 -sijoitusta vuodesta 1995 alkaen.

Miksi Classic House sitten kelpaa artistilistalle, jos Tongin aiemmat dj-koosteet eivät? Kyse on siitä, että tällä kertaa levy on kreditoitu oikeille esittäjille (eli mainitulle kolmelle) ja kappaleet ovat uusia versioita alkuperäisistä eivätkä pelkästään yhteen miksattuja ”dj-hommia”.

Toki albumilistan säännöt ovat hieman hämärät ylipäätään. Esimerkiksi täysin eri esittäjien valtaama Trolls-soundtrack (#11, 2016) kelpasi mukaan albumilistalle, mutta toissa vuonna valtavaksi menestykseksi kohonnut Fifty Shades of Grey ei, puhumattakaan eräästä kaikkien aikojen suosituimmasta levystä eli The Bodyguardin (1992) soundtrackistä.

Ei kommentteja: