torstai 2. kesäkuuta 2016

Listaklassikko: Patti LaBelle and Michael McDonald – On My Own (1986)

Patti LaBelle mielletään Suomessa ehkä 1970-luvun tähdeksi – onhan hänen tunnetuin kappaleensa Labelle-yhtyeessä levyttämänsä Lady Marmalade (1974), joka oli Yhdysvaltojen listaykkönen. Soolouransa suurimmat menestykset LaBelle saavutti kuitenkin vasta 1980-luvulla ja Michael McDonaldin kanssa duetoitu On My Own oli hänen ensimmäinen ja ainoa Hot 100 -listan ykkösensä sooloartistina.

Burt Bacharachin ja Carol Bayer Sagerin kirjoittama On My Own oli alun perin tarkoitettu Dionne Warwickin Friends-albumille, jolta muistetaan erityisesti iso hitti That's What Friends Are for (#1, 1985), mutta jostain syystä se jäi siltä pois. LaBellen ja McDonaldin käsissä siitä tuli Hot 100 -listan ykkönen kolmeksi viikoksi kesällä 1986.

Winner in You -emoalbumi nousi myös tahollaan ykköseksi asti ja oli LaBellen ensimmäinen platinalevy. Sitä ennen ja sen jälkeen hän on päässyt albumilistan top 20:een vain kerran: cover-albumilla Timeless Journey (#18, 2004).

The Doobie Brothersissa läpi lyönyt McDonald on menestynyt LaBellea paremmin Hot 100 -listalla: hänellä on sieltä kaikkiaan kolme top ten -hittiä, mutta On My Own on hänellekin ainoa ykkönen sooloartistina.

Ei kommentteja: