sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Jumitusta

Draken pitkä tanssi jatkuu siis brittilistalla: One Dance on pisimpään kärjessä keikkunut kappale sitten Wet Wet Wetin Love Is All Aroundin (1994). Se on melkoinen tilasto-oikku, sillä kappale osui juuri täydelliseen aikaan: Drake on suhteessa striimaajien keskuudessa käsittämättömän suosittu, ja kun uusi laskentasysteemi suosii striimauksia, se on listaykkönen, vaikka ei välttämättä ole ihan todellisuudessa Britannian suosituin biisi enää tällä hetkellä. Se kuitenkin lävistää kohderyhmänsä hämmästyttävän tehokkaasti ja tuon kohderyhmän ääni kuuluu listoilla kovemmin kuin koskaan.

On kuitenkin fakta, että mitä vanhemmaksi ihmiset tulevat, sitä vähemmän he kuuntelevat musiikkia. Striimausaika siis osoittaa raadollisesti sen, miten paljon musiikinkulutussuhteet viettävät nuorten eduksi.

Tällä viikolla listan kahdeksan suosituinta kappaletta pitivät sijansa edellisviikosta. Sekin on tilasto-oikku: edellisen kerran niin pääsi käymään uudenvuodenaattona 1983, jolloin edellisviikon lista vain toistettiin. Hyvin lähelle päästiin vuodenvaihteessa 2003. jolloin vain kakkos- ja kolmossijat vaihtoivat paikkaa.

Ei kommentteja: