lauantai 7. toukokuuta 2016

Epäsuosituin projekti

Kukaan ei olettanutkaan PJ Harveyn The Hope Six Demolition Projectin viipyvän Britannian albumilistan top tenissä montaa viikkoa, mutta sen kolmen ensimmäisen viikon sijoitusrivi 1-23-57 on suorastaan jäätävän huono. Viime viikolla levyn edelle kyllä tuppautui useampi Princen albumi, mutta tällä viikolla edes se ei enää selitä 34 sijan notkahdusta.

Jos Harveyn albumi saavuttaa vain kolme viikkoa top 75:ssä, kuten nyt näyttää, siitä tulee historian huonoimman listasijoitusrivin kerännyt ykkönen. Tietenkin paalupaikalta romahtaminen on aina hieman erityistapaus, mutta The Hope Six Demolition Projectin myyntikin on ollut todella kehnoa. Siitä tullee hänen epäsuosituin levynsä – ei uskoisi, jos katsoisi pelkästään korkeinta listasijoitusta.

Harvey on toistaiseksi urallaan kerännyt Britanniasta platinalevyn albumista Stories from the City Stories from the Sea (#23, 2000) ja kaksi kultalevyä. Hänen kaikki studioalbuminsa ovat myyneet vähintään 80 000 kpl, ja nyt uutuus on jäämässä siitä varsin kauaksi – sitä on toistaiseksi kulutettu noin 20 000 kpl.

Ei kommentteja: