tiistai 3. toukokuuta 2016

Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Prince, Beyoncé…

Tänään julkaistuilla Yhdysvaltain listoilla on kaksi nimeä ylitse muiden – vaikka Hot 100 -listaa johtaakin Desiignerin Panda. Princellä on kaksi biisiä Hot 100 -listan top tenissä ja Beyoncélla koko Lemonade-albumi Hot 100 -listalla. Albumilistalla Princellä on viisi levyä top tenissä ja sitä listaa Beyoncén Lemonade johtaa. Beyoncé on ensimmäinen artisti, joka on saanut kuusi ensimmäistä virallista studioalbumiaan kärkeen. Ensi viikolla samaan kykenee Drake (jos So Far Gone -EP:tä ei lasketa).

Hot 100 -listalla yksikään Princen kappale ei onnistunut merkkauttamaan omaa parastaan. Purple Rain nousi neljänneksi ja When Doves Cry kahdeksanneksi. Molemmat ovat Purple Rain -soundtrackilta (#1, 1984), joka on Princen ylivoimaisesti menestynein albumi. 

Beyoncé sai Hot 100 -listan top 20 -tasolle peräti neljä kappaletta: Formation debytoi kymmenentenä perässään Sorry ja Hold Up pääsi 13:nneksi. The Weekndin kanssa tehty 6 Inch debytoi 18:ntena.

Aiemmin vastaavaa dominanssia ovat esittäneet Drake ja Justin Bieber. Bieberin Purpose-levyn (#1, 2015) 18 kappaleesta 17 ylsi Hot 100 -tasolle. 

Albumipuolella lähin vertailukohta Princelle tällä viikolla on Michael Jacksonin menehtyminen kesällä 2009, jolloin hän kansoitti niin ikään viisi sijaa Comprehensive Albums -listan top tenistä ja vieläpä siten, että kolme myydyintä oli hänen julkaisujaan, huipulla Number Ones (2003).

Ei kommentteja: