tiistai 30. joulukuuta 2014

Listaklassikko: Chef – Chocolate Salty Balls (P.S. I Love You) (1999)

Pari vuotta sitten kirjoitin sadan tonnin sekstetistä eli historiallisesta myyntihulabaloosta brittilistalla, jolloin viikon aikana kuusi ostetuinta merkkauttivat yli sadan tuhannen kappaleen myynnin. Viisi noista biiseistä ylsi myös viikkolistan ykköseksi ja yksi niistä oli Chefin Chocolate Salty Balls (P.S. I Love You).

South Parkista tutun Chefin eli Isaac Hayesin esittämä ja Rick Rubinin tuottama huumorihitti keräsi kiitosta laajalti ja debytoituaan joululistan kakkosena se nousi kärkeen vuodenvaihteessa 1998–99. Ykkössijaa se sai pitää vain viikon, sillä seuraavalla viikolla ohitse pyyhälsi monen viikon kärkkymisen jälkeen Stepsin menestyssingle Heartbeat/Tragedy.

Vuosi 1999 oli singlemyynnin kulta-aikaa Britanniassa ja Chocolate Salty Ballsiakin ostettiin lopulta yli 800 000 kappaletta. Se oli Chefin ainoa listahitti, mutta nyt jo edesmennyt Isaac Hayes saavutti kaksi muutakin top ten -merkintää, joista toinen on tietenkin Theme from ”Shaft” (#4, 1971), mutta toinen onkin hankalampi arvata: Disco Connection (#10, 1976).Ei kommentteja: