sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Listakatsaus, vko 43

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (2.) Taylor Swift – Shake It Off
3. (3.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
4. (6.) Tove Lo – Habits (Stay High)
5. (4.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
6. (7.) Jeremih featuring YG – Don’t Tell ‘Em
7. (8.) Maroon 5 – Animals
8. (5.) Nicki Minaj – Anaconda
9. (6.) Sam Smith – Stay with Me
10. (12.) Bobby Shmurda – Hot Boy

Meghan Trainorin All About That Bass johtaa Hot 100 -listaa yhä kuudetta viikkoa. Kärkipäässä Tove Lon Habits (Stay High) eteni jo neljänneksi, Jeremih’n Don’t Tell ‘Em kuudenneksi ja Maroon 5:n tuorein hitti Animals seitsemänneksi.
Bobby Shmurdan rap-hitti Hot Boy (eksplisiittisemmin Hot Nigga) nousi pari sijaa kymmenenneksi ja on esittäjänsä ensimmäinen top ten -merkintä (ja myös ensimmäinen hitti).
Top 20:ssa etenevät tutut Ed Sheeranin Don’t (jonka 13. tila sivuaa hänen korkeinta sijoitustaan) sekä Echosmithin Cool Kids (19–16). Jason Derulon Trumpets (23–18) on sekin vanha hitti jo, mutta ylsi nyt Yhdyvalloissa ensimmäistä kertaa top 20 -tasolle.
Sam Smithin uusi single I’m Not the Only One loikkasi 52–25. Tv-tähti Jimmy Fallonin tavaramerkki Ew debytoi sijalla 26. Se on Fallonin ensimmäinen kosketus Hot 100 -listaan. Biisillä vierailee will.i.am.
Robbie Williams ei saanut kolmatta Hot 100 -hittiään sooloartistina, sillä Avicii ei kreditoi vierailijoitaan. The Days debytoi 78:ntenä. Fergien paluusingle L.A. Love (La La) ei kiinnosta kovinkaan paljoa, sillä se jäi 97:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Jason Aldean – Old Boots, New Dirt
2. (-) Hozier – Hozier
3. (3.) Barbra Streisand – Partners
4. (4.) Tony Bennett and Lady Gaga – Cheek to Cheek
5. (-) Weezer – Everything Will Be Alright in the End
6. (1.) Blake Shelton – Bringing Back the Sunshine
7. (-) Stevie Nicks – 24 Karat Gold: Songs from the Vault
8. (-) Alex and Sierra – It’s About Us
9. (-) Keyshia Cole – Point of No Return
10. (12.) Sam Smith – In the Lonely Hour

Jason Aldeanin edellinen levy Night Train (2012) pääsi ykköseksi ja oli ilmestymisvuotensa ostetuimpia levyjä, joten Old Boots New Dirtin paalupaikka oli etukäteen lähes varma. Se on siis Aldeanin toinen ykkönen ja viides top ten -saavutus.
Hozierin esikoislevy debytoi kakkossijalla, mutta myynnillisesti kaukana takana. Weezerin Everything Will Be Alright in the End pääsi viidenneksi. Bändillä on nyt seitsemän peräkkäistä top ten -merkintää, mutta ei ykkösiä. Korkein sijoitus on Make Believen (2005) kakkostila.
Stevie Nicksin 24 Karat Gold: Songs from the Vault debytoi seitsemäntenä ja on hänen kuudes top ten -levynsä. Bella Donna (1981) ylsi ykköseksikin.
X Factor -kaksikko Alex and Sierra pääsi kahdeksanneksi ensimmäisellä yrittämällään. Keyshia Cole oli vielä muutama vuosi sitten varma top 5 -nimi, mutta nyt Point of No Return jäi yhdeksänneksi. Ei taida olla enää paluuta kärkeen, mutta top ten -levyjä on hänellä kuitenkin kuusi.
Lisää uutuuksia vilkkaalla viikolla: The Piano Guysin Wonders debytoi 12:ntena (heidän parhaansa), Tinashen esikoislevy Aquarius vasta 17:ntenä ja Jackson Brownen Standing in the Breach hienosti 15:ntenä. Hienosti siksi, että se on hänen parhaansa sitten Lawyers in Loven (#8, 1983).
Flying Lotusin You’re Dead tupsahti 19:nneksi. Sixx AM:n Modern Vintage avasi sijalta 20. Heidän parhaansa on This Is Gonna Hurtin (2011) kymmenes tila. Childish Gambinon Kauai-EP nousi toisella viikollaan 18–16, mikä selittyy sillä, että viime viikko oli sille vajaa myyntiviikko.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (4.) Taylor Swift – Shake It Off
3. (-) One Direction – Steal My Girl
4. (10.) Ed Sheeran – Thinking Out Loud
5. (2.) Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang
6. (5.) Jeremih featuring YG – Don’t Tell ‘Em
7. (8.) Sigma featuring Paloma Faith – Changing
8. (6.) Calvin Harris featuring John Newman – Blame
9. (46.) The Vamps – Oh Cecilia (Breaking My Heart)
10. (-) Eminem featuring Sia – Guts Over Fear

All About That Bass oli vielä kolmannellakin ykkösviikollaan suhteellisen ylivoimainen, vaikka neloseksi rynnistänyt Ed Sheeranin Thinking Out Loud nousi päivätason myynnissä sen rinnalle loppuviikosta. Kakkoseksi eteni Taylor Swiftin Shake It Off, jolle hopeatila on listauran paras. Biisi on sinnitellyt aivan kärkipäässä jo kaksi kuukautta.
One Directionin Steal My Girl avasi kolmossijalta, samoin kuin edellisen Midnight Memories -levyn maistiainen Live While We’re Young (#3, 2013). Saa nähdä, vieläkö Four-albumi käy kaupaksi, kun poikabändimarkkinoille on uusiakin tulokkaita, kuten tällä viikolla viimeisimmällä singlellään yhdeksänneksi loikannut The Vamps. Versio Simon and Garfunkelin Ceciliasta nimellä Oh Cecilia (Breaking My Heart) on heidän viides perättäinen top ten -sinkkunsa.
Eminemin ja Sian Guts Over Fear debytoi kymmenentenä, joka on Siallekin jo kuudes top ten -visiitti. Ranskalaisen Watermätin Bullit pääsi 15:nneksi. Biisi on ollut iso hitti Belgiassa. Ariana Granden ja Zeddin Break Free saavutti parhaan sijoituksensa noustuaan 23–19.
Wilkinsonin ja Talay Rileyn Dirty Love avasi sijalta 20. Molemmilla on yksi top ten -hitti, Wilkinsonilla Afterglow (#8, 2013) ja Rileyllä vierailu Chipmunkin singlellä Look for Me (#7, 2009).
Krishanen ja Melissa Steelin Drunk and Incapable pääsi 27:nneksi. Charli XCX:n uusi biisi Break the Rules debytoi sijalla 35, joka on aika keskinkertainen suoritus Boom Clapin kuudennen sijan jälkeen.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Ella Henderson – Chapter One
2. (2.) Ed Sheeran – x
3. (3.) Sam Smith – In the Lonely Hour
4. (1.) George Ezra – Wanted on Voyage
5. (-) Jessie J – Sweet Talker
6. (-) U2 – Songs of Innocence
7. (4.) Barbra Streisand – Partners
8. (-) Spandau Ballet – The Story: The Very Best of
9. (-) Jessie Ware – Tough Love
10. (-) You+Me – Rose Ave

Ghost on ollut eräs vuoden ostetuimmista sinkuista ja Glow debytoi viime viikolla top tenissä tahollaan, joten ei ollut ihme, että Ella Hendersonin esikoisalbumi Chapter One pääsi albumilistan kärkeen. Sitä yritetään kovasti markkinoida myös meillä.
Jessie J sai kolmannen sinkkuykkösensä Bang Bangistä, mutta hänellä ei ole vieläkään yhtään albumilistan paalua, kun Sweet Talker debytoi viidentenä. Toki hänen kaikki levynsä ovat olleet kevyesti top ten -kamaa.
U2:n Songs of Innocence on jaeltu kiinnostuneille jo aikoja sitten, mutta silti sen olisi voinut odottaa pääsevän ylemmäs kuin kuudenneksi. Bändillä on kuitenkin 16 top ten -merkintää. Kaikki heidän studiolevynsä Zooropasta (1993) lähtien ovat päässeet kärkeen, joten siinä mielessä uutuuden jakelutaktiikka oli kyseenalainen.
Spandau Ballet’n kokoelma debytoi kahdeksantena. Heillä on nyt kahdeksan top ten -levyä. Toisen Jessien eli Waren Tough Love avasi sijalta yhdeksän. Se oli odotettua heikompi, etenkin, koska Say You Love Me on hänen uransa toistaiseksi suurin hittisingle. Devotion (2012) pääsi viidenneksi ja myi kultaa, joten uutuudella on petrattavaa.
Pinkin ja City and Colourista tutun Dallas Greenin folk-projekti You+Me pääsi melko lyhyellä varoitusajalla ilmestyneellä esikoislevyllään kymmenenneksi.
Jonathan Antoinen Tenore debytoi 13:ntena ja Ozzy Osbournen Memoirs of a Madman -kokoelma 23:ntena. The Dualersista tutun Si Cranstounin soololevy Modern Life avasi sijalta 30. Viikon kovimmat nousijat olivat alen ansiosta Pharrellin platinaa myynyt Girl (#1, 2014), joka loikkasi 60–12 sekä aiemmin seitsemäntenä piipahtanut Slashin World on Fire (67–18).

Ei kommentteja: