sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Listakatsaus. vko 41

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (2.) Taylor Swift – Shake It Off
3. (4.) Nicki Minaj – Anaconda
4. (5.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
5. (3.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
6. (6.) Sam Smith – Stay with Me
7. (13.) Tove Lo – Habits (Stay High)
8. (7.) Ariana Grande featuring Zedd – Break Free
9. (10.) Jeremih featuring YG – Don’t Tell ‘Em
10. (11.) Clean Bandit featuring Jess Glynne – Rather Be

Meghan Trainorin All About That Bass jatkaa Hot 100 -listan kärjessä eikä top tenissä tapahdu radikaaleja liikkeitä. Pari tervetullutta elettä kuitenkin: Tove Lon Habits (Stay High) eteni 13–7, ja on ruotsalaislaulajan ensimmäinen top ten -hitti, sekä Clean Banditin ja Jess Glynnen esikoishitti Rather Be nousi viimein top teniin sijalle kymmenen. Välissä Jeremih’n ja YG:n Don’t Tell ‘Em petrasi yhdeksänneksi.
Bobby Shmurdan Hot Boy nousi kaksi sijaa 14:nneksi. Ed Sheeran saavutti uransa kolmannen top 20 -hitin Don’tin edettyä 22–17.
Maroon 5:n uusi single Animals loikkasi 51–33. Top 40:n ainoa uutuus on Kendrick Lamarin paluuhitti I sijalla 39. Hänen korkein sijoituksensa on Fuckin’ Problemsin kahdeksas tila vuodelta 2012. Se oli vierailu, Lamarin omista biiseistä Swimming Pools (Drank) ylsi 17:nneksi.
Jonas Brothersista tutun Nick Jonasin Jealousista on tulossa oikea hitti, sillä se eteni 80–58.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Tony Bennett and Lady Gaga – Cheek to Cheek
2. (-) Kenny Chesney – The Big Revival
3. (1.) Barbra Streisand – Partners
4. (-) alt-J – This Is All Yours
5. (-) Pentatonix – PTX: Vol. III (EP)
6. (2.) Chris Brown – X
7. (11.) Soundtrack – Guardians of the Galaxy
8. (-) Joe Bonamassa – Different Shades of Blue
9. (7.) Maroon 5 – V
10. (-) Jennifer Hudson – JHud

Listamaailmassa kamppaillaan sijoituksista usein häviävän pienin marginaalein, mutta harvoin kolme varsin odotettua albumia myyvät näin samanlaisia määriä: Tony Bennettin ja Lady Gagan Cheek to Cheekiä ostettiin 131 000 kpl, Kenny Chesneyn The Big Revivalia 130 000 kpl ja Barbra Streisandin Partnersia toisella listaviikolla 127 000 kpl. Kaikki artistit ovat toki käyneet kärjessä aiemminkin. Bennettille paalu on uran toinen ja Gagalle kolmas. Gaga oli mukana myös Bennettin ensimmäisellä ykkösellä Duets II:lla (2011). Bennett on 88-vuotiaana iäkkäin ykköseksi päässyt artisti – hän oli sitä toki jo Duets II:n ansiosta.
Chesneylle top ten -merkintä on jo 12:s ja ykkösiäkin on aimo liuta, kaikkiaan seitsemän.
Alt-J:n brittiykköseksi kiilannut This Is All Yours debytoi Yhdysvalloissa hienosti neljäntenä, joka on heidän ensimmäinen top 40 -merkintänsä. A cappella -ryhmä Pentatonix on toista kertaa top tenissä, mutta ylempänä kuin koskaan kolmannella EP:llään PTX: Vol. III.
Joe Bonamassa saavutti ensimmäisen top ten -merkintänsä Different Shades of Bluen debytoitua kahdeksantena. Myös sen myyntiviikko oli blues-kitaristin uran paras.
Jennifer Hudsonin kolmas levy JHud jäi kymmenenneksi. Vaikka top ten -sijoitus on aina ihan ok, Hudsonin kaksi aiempaa avasivat kumpikin kakkossijalta huomattavasti paremmin myynnein.
Aphex Twinin paluulevy Syro jäi juuri top tenin ulkopuolelle 11:nneksi, joka toki on hänen parhaansa. Leonard Cohenin Popular Problems debytoi 15:ntenä. Old Ideas (2012) kävi peräti kolmantena. Lapsitähtenä pinnalle ponnistanut Jackie Evancho joutui myös tyytymään aiempaa alempaan sijoitukseen, kun Awakening debytoi sijalla 17. Ei ole kuitenkaan hassumpi saavutus lyödä sekä John Mellencampin Plain Spoken (18) että Lenny Kravitzin Strut (19).


Britannian singlet, Top 10

1. (33.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (1.) Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang
3. (3.) Taylor Swift – Shake It Off
4. (2.) Sigma featuring Paloma Faith – Changing
5. (4.) Calvin Harris featuring John Newman – Blame
6. (7.) George Ezra – Blame It on Me
7. (-) The Magician featuring Years and Years – Sunlight
8. (5.) Lilly Wood and The Prick and Robin Schulz – Prayer in C
9. (6.) Sam Smith – I’m Not the Only One
10. (12.) George Ezra – Budapest

Viime viikolla 33:nneksi pelkkien streaming-kuunteluiden ansiosta päässyt All About That Bass kiri myyntisinglen ansiosta selväksi ykköseksi. Se on massachusettslaisen Trainorin ensimmäinen listahitti.
George Ezran Blame It on Me nousi kuudenneksi. Lykke Lin I Follow Riversin remiksaajana tunnetun The Magicianin Sunlight debytoi seitsemäntenä. Sillä on mukana mystinen Years and Years. Molemmat ovat listadebytantteja.
Labrinthin Let It Be pääsi 11:nneksi – hänellä on viisi top ten -merkintääkin – ja Ella Eyren toinen varsinainen soolosingle Comeback 12:nneksi. Hänethän muistamme Rudimentalin Waiting All Nightin (#1, 2013) laulajana.
Gorgon Cityn Unmissable debytoi kahden top ten -hitin jälkeen 19:ntenä. Jessie Waren Say You Love Me nappasi 22. sijan, joka on hänen uransa korkein saavutus ja ylipäätään vasta toinen top 40 -merkintä. Biisin on kirjoittanut hänen kanssaan Ed Sheeran.
Hozierin Take Me to Church nousi taas pari pykälää 26:nneksi. Jamie T:n Zombie eteni 48–36 ja on miehen kuudes top 40 -saavutus.


Britannian albumit Top 10

1. (4.) George Ezra – Wanted on Voyage
2. (3.) Sam Smith – In the Lonely Hour
3. (6.) Ed Sheeran – x
4. (-) Jamie T – Carry on the Grudge
5. (2.) Barbra Streisand – Partners
6. (7.) The Script – No Sound Without Silence
7. (re) Oasis – (What’s the Story) Morning Glory
8. (-) Prince – ART OFFICIAL AGE
9. (1.) alt-J – This Is All Yours
10. (-) Genesis – R-Kive

George Ezralla oli hyvä viikko singlelistalla ja hänen menestyksensä kruunasi Wanted on Voyagen ensimmäinen paalupaikka albumipuolella. Levy debytoi kesällä kolmantena ja eteni nyt 14. viikollaan kärkeen.
Jamie T pääsi top 40:ään sinkkulistalla, mutta joutuu yhä odottamaan ensimmäistä ykkösalbumiaan, sillä Carry on the Grudge päätyi väliaikapisteen johdostaan huolimatta neljänneksi. Hänellä on nyt kolme top 5 -levyä. Kings and Queens (2009) ylsi kakkoseksi.
Oasiksen (What’s the Story) Morning Glory (#1, 1995) kiinnostaa yhä niin paljon, että sen uudelleenjulkaisu pamahti peräti seitsemänneksi. Princen kaksi levyä avasivat sijoilta kahdeksan ja 11. Art Official Age on maestron 19. top ten -levy. Genesiksen R-Kive-boksi pääsi kymmenenneksi. Heillä taasen on 18 top ten -käyntiä.
My Chemical Romancesta tutun Gerard Wayn Hesitant Alien tupsahti 14:nneksi ja SBTRKT saavutti uransa parhaan sijoituksen Wonder Where We Landin avattua sijalta 16.
Talent-nimi Lucy Kayn Fantasia debytoi 18:ntena ja The Marmozetsin The Weird and Wonderful Marmozets 25:ntenä. Lucinda Williamsin Down Where the Spirit Meets the Bone avasi sijalta 23. Se on hänen toinen top 40 -saavutuksensa, West (2007) ylsi 30:nneksi.
Abban livealbumi Live at Wembley Arena debytoi 30:ntena ja Levellersin kokoelma sijalla 32. Cilla Blackin The Very Best of (2013) nousi toistaiseksi parhaalle sijalleen edettyään 48–26.

Ei kommentteja: