keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Listanimi: Sophie Ellis-Bextor

Brittilaulaja Sophie Ellis-Bextor avasi uransa indiepopryhmä The Audiencen riveissä. Bändin A Pessimist Is Never Disappointed- ja I Know Enough (I Don’t Get Enough) -singlet ylsivät top 40:ään Britanniassa vuonna 1998, mutta muuta menestystä he eivät juuri onnistuneet saavuttamaan.

Siitä huolimatta Ellis-Bextorin oli sooloartistina alusta pitäen huipulla. Hän lauloi italialaisen Spillerin ykkösellä Groovejet (If This Ain’t Love), joka oli vuoden 2000 suurimpia hittejä. Tanssihitti Take Me Home ylsi listakakkoseksi syksyllä 2001 ja samana jouluna Murder on the Dancefloor nappasi niin ikään kakkospaikan ja kasvoi isoksi eurohitiksi.

Esikoisalbumi Read My Lips (#2, 2001) oli välitön brittimenestys myyden lopulta tuplaplatinaa. Siltä lohkaistiin vielä kahden a-puolen single Get Over You/Move This Mountain (#3, 2002) sekä Music Gets the Best of Me (#14, 2002). 
 
Toinen albumi Shoot from the Hip ilmestyi syksyllä 2003 ja menestyi huomattavasti edeltäjäänsä vaisummin jääden sijalle 19, vaikka Mixed Up World (#7, 2003) sekä I Won’t Change You (#9, 2004) olivat top ten -sinkkuja.  

Shoot from the Hipin jälkeen Ellis-Bextor sai lapsen ja meni naimisiin The Feelingin basistin Richard Jamesin kanssa. Jones myös avusti Ellis-Bextoria paluualbumilla Trip the Light Fantastic (#7, 2007), jonka Catch You -singlestä (#7, 2007) kehittyi kohtalainen hitti ympäri Eurooppaa. Levyn muut singlet jäivät kuitenkin ulos top 20 -listalta, eikä itse albumi yltänyt kokonaismyynnissä lopulta edes Shoot from the Hipin tasolle. 

Kaupallinen alamäki jatkui vakaana jälleen neljän vuoden päästä, kun nelosalbumi Make a Scene ilmestyi. Sen ainoaksi listamerkinnäksi jäi 33. tila, mutta kauan ennen levyn julkaisua ilmestynyt Bittersweet-single (2010) saavutti sentään 25. tilan tahollaan.

Nyt uusi aikuisempi ja rauhallisempi Wanderlust kuitenkin debytoi hienosti albumilistan neljäntenä ja on jo parissa viikossa myynyt enemmän kuin edeltäjänsä tähän mennessä.

Ellis-Bextorilla on brittilistoilta kaikkiaan kolme top ten -albumia ja kuusi top ten -singleä. Yhdysvalloissa hän on käytännössä tuntematon, eikä listamerkintöjä juuri ole, lukuun ottamatta Murder on a Dancefloorin näkyvyyttä tanssilistoilla vuonna 2003.

Ei kommentteja: