torstai 30. heinäkuuta 2009

Blondie - The Tide Is High (1980)


Video sent by hushhush112

Ihanan Debbie Harryn luotsaama Blondie oli 70–80 -luvun vaihteen punk- ja new wave -kauden suurin menestyjä. Kultakautensa mittaan bändi muutti tyyliään punkista aina hiphopiin levyttäen silti kiinnostavaa ja tänäkin päivänä relevanttia musiikkia.

Vaikka omakin materiaali juhli listoilla, eräs Blondien suurimmista hiteistä on cover-versio kappaleesta The Tide Is High. Kappaleen levytti ensimmäisenä vuonna 1967 jamaikalainen rocksteady-ryhmä The Paragons, jonka laulajana toimi biisin kirjoittaja John Holt. The Paragonsista tuli melko suosittu ja merkittävä yhtye omassa genressään, mutta laajempaan suosioon se ei koskaan yltänyt.

Toisin kävi Blondien versiolle. Bändin viidenneltä albumilta Autoamerican lohkaistu The Tide Is High ylsi sekä brittilistan että Hot 100:n ykköseksi. Kovimmat reggae- ja rocksteady-diggarit saattavat muistaa alkuperäisesityksen paremmin, mutta tavallinen kaduntallaaja yhdistää biisin Blondieen. Vuonna 2002 kappaleen levytti Atomic Kitten, mutta siitä versiosta on parempi olla sanomatta mitään.

Blondie hajosi perustajajäsen Chris Steinin vakavaan sairauteen vuonna 1982, mutta palasi alkuperäiskokoonpanossaan vuonna 1998. Sinkusta Maria tuli brittiykkönen seuraavana keväänä. Viimeisin studioalbumi The Curse of Blondie julkaistiin vuonna 2003 ja yhtye on yhä aktiivinen. Debbie Harry on välillä kokeillut soolonakin, viimeksi pari vuotta sitten albumilla Necessary Evil.

Ei kommentteja: