Brittibändi The Curen levytystauko venähti niin pitkäksi, että tämä blogi ei ollut varsinaisesti edes olemassa nykymuodossaan, kun yhtyeen edellinen studioalbumi 4:13 (2008) ilmestyi. Bändi on tägätty vain yhteen kirjoitukseen, jossa juhlitaan Pornographyn (1982) myöhäistä debyyttiä Yhdysvaltojen albumilistalle vuonna 2022. Siispä on ihan aiheellista tutkia heidän listamenestystään Britanniassa ja Yhdysvalloissa hieman tarkemmin.
The Curea pidetään leimallisesti brittibändinä, vaikka etenkin 2000-luvulla he saavuttivat välillä korkeampia albumilistasijoituksia rapakon takana. Ainoa ykköstila kummastakaan maasta on Wishin nimissä Britanniasta vuodelta 1992, mutta toisaalta hittilevy Disintegration (1989) saavutti aikoinaan tuplaplatinastatuksen Yhdysvalloissa (lienee nyt jo vähintään triplaplatinaa, mutta RIAA päivittää jalometallit vain maksusta). Se on heidän myydyin albuminsa. Top ten -vierailuja on Britanniasta enemmän: 12 vastaan kaksi.
Nyt paluualbumi Songs of a Lost World on viemässä The Curen aivan uran huippumerkintöjen tasolle brittiykköseksi ja Yhdysvalloissa kärkiviisikkoon. Ykköstila olisi Britanniassa siis uran toinen.
Sinkku- ja hittilistoilla bändillä on hyviä noteerauksia: neljä top ten -merkintää brittilistalta ja jopa kakkostila Yhdysvaltojen Hot 100 -listalta Lovesongin (1989) ansiosta. Spotify-striimeissä The Cure on erittäin suosittu: kahdenkymmenen kuunnelluimman kappaleen keskiarvo on 194 miljoonaa. Rankingia johtaa Friday I'm in Love (1992).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti