sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Listakatsaus, vko 46

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Taylor Swift – Shake It Off
2. (1.) Meghan Trainor – All About That Bass
3. (3.) Tove Lo – Habits (Stay High)
4. (5.) Maroon 5 – Animals
5. (4.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
6. (6.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
7. (7.) Jeremih featuring YG – Don’t Tell ‘Em
8. (8.) Bobby Shmurda – Hot Boy
9. (11.) Ed Sheeran – Don’t
10. (9.) Hozier – Take Me to Church

Shake It Off ehti jämähtää kahdeksaksi viikoksi Meghan Trainorin All About That Bassin taakse, mutta palasi nyt kärkeen kolmanneksi viikoksi. Kahdeksan viikon tauko on lähes ennätys: viime vuonna Miley Cyrusin Wrecking Ball (#1, 2013) sai odottaa niin ikään kolmatta viikkoaan yhdeksän viikon ajan.
Swiftin uusin single Blank Space debytoi albumin tultua myyntiin sijalla 18. Maroon 5:n Animals paransi pykälän neljänneksi. Biisi on vahva ehdokas seuraavaksi ykköseksikin, sillä sen radiosoitto kasvaa hyvää vauhtia. Ed Sheeranin Don’t saavutti oman parhaansa nousten yhdeksänneksi.
Sam Smithin I’m Not the Only One nousi 12:nneksi, Rich Gangin Lifestyle 16:nneksi, Calvin Harrisin ja John Newmanin Blame 21–19 sekä I Love Makonnenin Tuesday peräti 35–20. Ariana Granden ja The Weekndin Love Me Harder loikkasi 37–24 ja rap-duo Rae Sremmurd saavutti uransa parhaan sijoituksen No Typen liidettyä 38–25.
Halloween toi Michael Jacksonin Thrillerin (#4, 1983) takaisin listalle sijalle 35, mutta se poistunee taas ensi viikolla.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Taylor Swift – 1989
2. (-) Various Artists – NOW 52
3. (-) Sam Hunt – Montevallo
4. (-) Barry Manilow – My Dream Duets
5. (6.) Jason Aldean – Old Boots, New Dirt
6. (5.) Florida Georgia Line – Anything Goes
7. (re) Led Zeppelin – Led Zeppelin IV
8. (-) Chris Tomlin – Love Ran Red
9. (1.) Slipknot – .5: The Gray Chapter
10. (-) Black Veil Brides – Black Veil Brides

Taylor Swiftin profiili on Suomessakin kirkastumaan päin ja Shake It Off on hänen suurin hittinsä Euroopassa ylipäätään. Yhdysvalloissa hän on kuitenkin jo kaikkia neljää aiempaa studiolevyäänkin myynyt yhteensä yli 20 miljoonaa ja hänestä tuli nyt ensimmäinen artisti, joka on Soundscan-aikana (1991->) onnistunut avaamaan kolmesti yli miljoonan. 1989:n avausviikko (1,287 miljoonaa) on hänen parhaansa ja ylipäätään paras sitten Eminemin The Eminem Show’n (#1, 2002) toisen listaviikon. 1989 on Swiftin neljäs ykkönen.
Kaukana 1989:n takana kakkosena debytoi Now-sarjan 52. osa. Sitä ostettiin 103 000 kpl. Kolmanneksi ylsi Sam Huntin ensimmäinen kokopitkä Montevallo.
Barry Manilow on tehtaillut hittilevyjä jo kymmeniä vuosia ja hänen tuorein ykkösensä on vuodelta 2006 (The Greatest Songs of the Fifties). Tällä kertaa hän on liikkeellä melko creepyllä ainoastaan menehtyneitä duettokumppaneita sisältävällä levyllä My Dream Duets, joka debytoi neljäntenä. Top ten -merkintä on Manilow’lle uran 15:s.
Led Zeppelinin IV tai Four Symbols tai mikä lie (#2, 1971) palasi seitsemänneksi ja Houses of the Holy (#1, 1973) 12:nneksi. Chris Tomlinin Love Ran Red debytoi kahdeksantena ja Black Veil Bridesin uutuus kymmenentenä. Tomlinille sijoitus on keskinkertainen, sillä edeltäjä Burning Lights (2013) ylsi jopa ykköseksi ja hän pääsi yhdeksänneksi jo vuonna 2008 levyllään Hello Love. Black Veil Brides on top tenissä toista kertaa, Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones (2013) piipahti seitsemäntenä.
Trip Leen Rise pääsi 16:nneksi ja Rancidin Honor Is All We Know 20:nneksi. Trip Leelle sijoitus n uran paras, Rancid ylsi 11:nneksi edellisellä albumillaan Let the Dominoes Fall (2009). Disclosuren Settle (2013) palasi 36:nneksi, joka onkin sen korkein sijoitus.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Cheryl – I Don’t Care
2. (1.) Ed Sheeran – Thinking Out Loud
3. (2.) Meghan Trainor – All About That Bass
4. (26.) John Legend – All of Me
5. (3.) Taylor Swift – Shake It Off
6. (-) Calvin Harris featuring Ellie Goulding – Outside
7. (4.) Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang
8. (5.) Jeremih featuring YG – Don’t Tell ‘Em
9. (7.) One Direction – Steal My Girl
10. (10.) Sam Smith – I’m Not the Only One

Naisartisteille keksitään ties minkälaisia höpöennätyksiä sukupuolen perusteella, mutta on ihan maininnan arvoista, että Cheryl Colesta tuli I Don’t Caren ykkössijan myötä eniten brittilistan kärkipaikkoja napannut brittiläinen naissooloartisti. I Don’t Care on hänelle viides ykkönen. Neljään ovat yltäneet Geri Halliwell ja Rita Ora. Girls Aloudistakin tutun Cherylin ensimmäinen sooloykkönen oli Fight for This Love noin viiden vuoden takaa. Cheryl on taas tiputtanut Colen artistinimestään, mikä onkin luontevaa, sillä hänen nykyinen sukunimensä on Fernandez-Versini.
John Legendin All of Me (#2, 2014) aikoo rikkoa kaikki mahdolliset top 40:ssä roikkumisen ennätykset ja varmistaakseen sen Legend esitti biisin X Factorissa. Sijoitus koheni 26–4. All of Metä on ostettu jo pitkälti toista miljoonaa, osin myös Tieston hittiremiksauksen ansiosta.
Calvin Harrisin ja Ellie Gouldingin tuorein yhteistyö Outside debytoi kuudentena. Harrisille top ten -sijoitus on jo 18. ja Gouldingillekin kahdeksas. Viimeksihän kaksikko nähtiin nelosena sinkulla I Need Your Love (2013).
Tom Odellin John Lewis -mainosta varten levyttämä versio The Beatlesin Real Lovesta pääsi vajaallakin myyntiviikolla 21:nneksi ja noussee ensi viikolla huomattavasti ylemmäs. The Scriptin No Good in Goodbye debytoi 26:ntena ja Nicki Minajin, Lil Waynen, Draken ja Chris Brownin Only 35:ntena.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Ed Sheeran – x
2. (-) Calvin Harris – Motion
3. (1.) Taylor Swift – 1989
4. (-) André Rieu – Love in Venice
5. (3.) Sam Smith – In the Lonely Hour
6. (re) John Legend – Love in the Future
7. (-) Damien Rice – My Favourite Faded Fantasy
8. (5.) George Ezra – Wanted on Voyage
9. (15.) The Script – No Sound Without Silence
10. (9.) Annie Lennox – Nostalgia

Ed Sheeranin X palasi albumilistan ykköseksi vaikka Calvin Harrisin Motionilla oli vahva aloitus sen kukistamiseksi. X on ollut kaupoissa jo viisi kuukautta ja lähestyy pian triplaplatinaa. Motion debytoi siis kakkosena ja on Harrisille uran neljäs top ten -levy. Ykkösiäkin on jo kaksi. 18 Months (#1,2012) palasi 21:nneksi.
André Rieun Love in Venice avasi mainiosti nelossijalta. Hän on julkaissut levyjä aivan valtavan määrän ja top ten -merkintöjä on nyt laskujeni mukaan kuusi. Korkein sijoitus on kahdesti saavutettu kakkostila.
John Legendin julkaisu menestyy myös albumilistalla, sillä Love in the Future (#2, 2013) palasi kuudenneksi. Damien Ricen paluulevy My Favourite Faded Fantasy debytoi seitsemäntenä. Se on hänelle kolmas top ten -merkintä. 9 (2006) ylsi neljänneksi.
Simple Mindsin Big Music debytoi 12:ntena ja The Whon The Who Hits 50 -kokoelma 15:ntenä. Ei ihan nuorisoa ole myöskään sijalla 17, jolla debytoi Bob Dylan and The Bandin The Basement Tapes Complete: Vol. 11.
Fuse ODG:n esikoisalbumi T.I.N.A pääsi 25:nneksi ja Neil Youngin Storytone 20:nneksi. Knife Partyn Abandon Ship pinnisti 39:nneksi.

Ei kommentteja: