Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) John Legend – All of Me
2. (1.) Pharrell Williams – Happy
3. (-) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
4. (7.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
5. (3.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
6. (4.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
7. (5.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
8. (9.) Justin Timberlake – Not a Bad Thing
9. (6.) Idina Menzel – Let It Go
10. (8.) Bastille – Pompeii
Kymmenen viikkoa hallinneen Happyn jälkeen saatiin nyt kärkeen uutta verta, tosin John Legendin All of Me on keikkunut listalla jo viime vuodesta. Se on Legendin ensimmäinen ykkönen ja, kuten on tullut useasti todettua, myös ensimmäinen top ten -hitti. Hieman samanlainen urahyppäys kuin Robin Thickellä viime vuonna siis.
Kärkikolmikko kävi todella tiukan kamppailun ykkössijasta. Iggy Azalealla on huima meno hittilistalla, sillä Ariana Granden kanssa vedetty Problem debytoi upean myynnin (438 000 kpl) ansiosta kolmantena ja Fancy eteni neljänneksi. Grandelle Problem on uran ensimmäinen top ten -hitti ja Fancy uran suurin sillä vierailevalle Charli XCX:lle.
Paramoren Ain’t It Fun on jo 13:ntena. Popryhmä Rixtonin esikoishitti Me and My Broken Heart loikkasi 29–14. Calvin Harris on viidettä kertaa top 20:ssa Summerin edettyä 26–18.
Michael Jackson sai ensimmäisen top 20 -hittinsä sitten Butterfliesin (#14, 2001), kun Justin Timberlaken avustama Love Never Felt So Good avasi sijalta 20. Täten hänellä on top 20 -merkintöjä sooloartistina peräti viideltä vuosikymmeneltä.
Myös kolmas iso debyytti osui tälle viikolle, sillä Coldplayn A Sky Full of Stars sivusi Magicin pari kuukautta sitten saavuttamaa 24. tilaa. Nico and Vinzin Am I Wrong hyppäsi 54–26.
Imagine Dragonsin Radioactive (#3, 2012) putosi viimein ulos listalta. Ilo kesti huimat 87 viikkoa.
USA:n albumit, Top 10
1. (1.) Soundtrack – Frozen
2. (-) Lindsey Stirling – Shatter Me
3. (-) Ray LaMontagne – Supernova
4. (-) Passion – Passion: Take It All
5. (3.) Iggy Azalea – The New Classic
6. (4.) Pharrell Williams – G I R L
7. (2.) Future – Honest
8. (-) Timeflies – After Hours
9. (7.) Luke Bryan – Crash My Party
10. (-) Whitechapel – Our Endless War
Frozenia ei suistettu paalupaikalta viulunkaan avulla, mutta Lindsey Stirlingin Shatter Me -kakkosalbumin kakkostila on mahtava, sillä harvoin soittajat yltävät sooloartisteina noin ylös, edellinen vastaavaan kyennyt taitaa olla Kenny G. Stirlingin parin vuoden takainen nimetön esikoinen ylsi 23:nneksi.
Listanimi-sarjassa esitelty Ray LaMontagne on tottunut kolmanteen sijaan, sillä Supernovan pronssi on hänelle jo kolmas putkeen. Kristillisten Passion-levyjen sarja sai jatkoa Take It All -liven nelostilalla, joka sivuaa viimevuotisen edeltäjän sijoitusta. Levyllä esiintyy muun muassa jopa kärjessä piipahtanut Chris Tomlin.
Monipuolisen Timeflies-duon toinen kokopitkä albumi After Hours debytoi upeasti kahdeksantena. Omakustanteena julkaistu The Scotch Tape (2011) ei saanut listasijoitusta, mutta sen jälkeen ilmestyneet EP:t piipahtivat ihan top 40 -tasolla asti.
Metallibändi Whitechapelin Our Endless War pääsi kymmenenneksi ja on heidän ensimmäinen top 40 -merkintänsä. Koomikko Jim Gaffigan on myös levyttävä artisti, jonka uusi Obsessed-albumi pääsi kivasti 11:nneksi. Hänelläkään ei ole aiempia top 40 -visiittejä.
Grateful Dead julkaisee uusia live-levyjä säännöllisesti ja Dave’s Picks Vol. 10 pääsi 17:nneksi. Se on äänitetty vuonna 1969.
Miss May I:n neljäs levy Rise of the Lion nappasi 21:nnen ja Rodrigo y Gabrielan viides albumi 9 Dead Alive 22. tilan. Pixiesin Indie Cindy avasi sijalta 23. Se kuulostaa heikolta, mutta on heidän ensimmäinen top 40 -sijoituksensa.
Britannian singlet, Top 10
1. (2.) Mr. Probz – Waves
2. (1.) Calvin Harris – Summer
3. (3.) Kiesza – Hideaway
4. (5.) John Legend – All of Me
5. (4.) Sigma – Nobody to Love
6. (-) Pitbull featuring G.R.L – Wild Wild Love
7. (20.) Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This
8. (7.) Tove Lo featuring Hippie Sabotage – Stay High
9. (6.) Cash Cash featuring Bebe Rexha – Take Me Home
10. (9.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
Hollantilaislaulaja Mr. Probzin esittämä ja Robin Schulzin remiksaama hitti Waves palasi sinkkulistan kärkeen jouduttuaan tyytymään viime viikolla kakkossijaan Calvin Harrisin Summerin takana.
Pitbullin ja G.R.L:n Wild Wild Love debytoi kuudentena ja on Pitbullille jo 13:s top ten -merkintä. G.R.L on monikansallinen tyttöryhmä, jonka tunnetuimmalla jäsenellä Lauren Bennettillä on soolomenestystäkin ennen kaikkea LMFAO:n Party Rock Anthemin (#1, 2011) laulajana.
Paloma Faith sai kolmannen top ten -sinkkunsa, kun Only Love Can Hurt Like This nousi 20–7. Sijoitus sivuaa hänen uransa parasta. Brittilaulaja Foxesin Holding Onto Heaven aloitti sijalta 14. Hänen edellinen sinkkunsa Let Go for Tonight ylsi hienosti seitsemänneksi ja top 20 -merkintä on jo neljäs.
Huomenna Helsingissä konsertoivan Justin Timberlaken Not a Bad Thing kärkkyy top 20:n reunalla (22–21). Gary Barlow’n Let Me Go pääsi kakkoseksi viime syksynä, mutta on sen jälkeenkin erinäisisistä syistä pomppinut mukaan. Nyt se loikkasi tv-esiintymisen ansiosta 74–22.
DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What punnersi pykälän eteenpäin 23:nneksi ja Michael Jacksonin sekä Justin Timberlaken Love Never Felt So Good nousi kolme sijaa 24:nneksi. Pharrellin Marilyn Monroe eteni 40–30 ja Alicia Keysin sekä Kendrick Lamarin It’s on Again 39–31.
Britannian euroviisuedustaja Mollyn Children of the Universe porhalsi 48–33 ja Katy Perryn Birthdaystäkin tuli top 40 -sinkku (62–38). Jason Derulon ja Snoop Doggin melko todennäköisesti isoksi hitiksi kasvava Wiggle loikkasi 73–34.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Lily Allen – Sheezus
2. (38.) Gary Barlow – Since I Saw You Last
3. (1.) Paolo Nutini – Caustic Love
4. (4.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
5. (-) Black Stone Cherry – Magic Mountain
6. (-) The Horrors – Luminous
7. (7.) John Legend – Love in the Future
8. (2.) Damon Albarn – Everyday Robots
9. (-) Anastacia – Resurrection
10. (29.) Aloe Blacc – Lift Your Spirit
Puolen vuosikymmenen levytystauolta palannut Lily Allen avasi odotetusti albumilistan kärkipaikalta kolmannella levyllään Sheezus, mutta sen myynti jäi Allenin mittapuulla melko vaisuksi. Hänellä on nyt kaksi ykkössijaa ja yksi kakkostila.
Gary Barlow tähditti suosittua tv-dokumenttia ja hänen Since I Saw You Last -albuminsa (#2, 2013) hyppäsi 38–2. Samalla Take Thatin Never Forget -kokoelma (#2, 2005) palasi 21:nneksi.
Black Stone Cherryn Magic Mountain debytoi viidentenä ja on heidän ensimmäinen top ten -levynsä. The Horrorsin Luminous pääsi kuudenneksi. Edellinen Skying (2011) ylsi viidenneksi.
Anastacian kuudes albumi Resurrection avasi kivasti sijalta yhdeksän. Kahden vuoden takainen It’s a Man’s World julkaistiin vain digitaalisesti eikä päässyt listalle lainkaan. Anastacialla on nyt neljä top ten -albumia, joista yksi ykkönen, Anastacia (2004).
Meat Loafin Bat Out of Hell (#9, 1977) palasi alennusmyynnin ansiosta 12:nneksi. Ray LaMontagnen Supernova debytoi 18:ntena. Hänellä on yksi top ten -albumi, Trouble (#5, 2004).
Michael Boltonin Ain’t No Mountain High Enough debytoi 19:ntenä ja Gruff Rhysin American Interior avasi sijalta 24, joka on hänen soolouransa paras. Natalie Merchantin nimetön albumi ilmestyi 34:nneksi. Merchantilla oli tätä ennen vain yksi top 40 -merkintä, Tigerlily-esikoisen (1995) 39. tila.
Lykke Lin I Never Learn joutui tyytymään 33. tilaan, joka on vain neljä sijaa parempi kuin Wounded Rhymesin (2011) korkein noteeraus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti