Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Pharrell Williams – Happy
2. (2.) John Legend – All of Me
3. (4.) Jason Derülo featuring 2 Chainz – Talk Dirty
4. (3.) Katy Perry featuring Juicy J – Dark Horse
5. (5.) Idina Menzel – Let It Go
6. (6.) Bastille – Pompeii
7. (8.) DJ Snake and Lil Jon – Turn Down for What
8. (12.) Justin Timberlake – Not a Bad Thing
9. (11.) Chris Brown feat. Lil Wayne & French Montana – Loyal
10. (7.) Lorde – Team
Pharrellin Happy on valloittanut historiallisesti kuusi Billboardin eri radiolistaa ja keikkuu iloisesti yhdeksättä viikkoa ykkösenä, mutta muuten top tenissä jopa tapahtuu jotain. DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What nousi jo seitsemänneksi ja Justin Timberlaken Not a Bad Thing eteni kahdeksanneksi. Se on Timberlaken uran 15. top ten -hitti ja ensimmäinen sitten viimevuotisen Mirrorsin (#2, 2013).
Chris Brownin ja kumppaneiden Loyal nousi yhdeksänneksi. Se on kreditoitu todella oudosti, ja Billboardin esittäjälistausta lukien voisi kuvitella, että biisistä on olemassa noin kahdeksan eri versiota. Niitä taitaa olla kuitenkin vain kolme – vai montako te keksitte tästä: “Chris Brown featuring Lil Wayne and French Montana or Too Short or Tyga”? Brownilla on nyt 13 top ten -hittiä, Lil Waynellä 19, Tygalla kaksi ja French Montanalle ja Too Shortille tämä on ensimmäinen.
Ed Sheeranin Sing nousi toisella listaviikollaan portaan 14:nneksi. Lana Del Reyn West Coast debytoi sijalla 17. Hän sai ensimmäisen top ten -hittinsä viime vuonna Cedric Gervaisin remiksaamasta kappaleesta Summertime Sadness (#6, 2013).
Iggy Azalean ja Charli XCX:n Fancy loikkasi peräti 37–18. Se on Azalean esikoishitti ja brittiläiselle Charli XCX:lle jo toinen top 20 -merkintä. Hän sai krediitin Icona Popin I Love Itille (#7, 2013), vaikka ei sillä laulanutkaan.
Paramore saavutti uransa korkeimman sijoituksen Ain’t It Funin noustua 26–21. Brittiläisten Naughty Boyn ja Sam Smithin La La La eteni 31–26. MKTO:n ensimmäinen hitti Classic hyppäsi top 40:ään (51–39).
Ensin Envy-nimellä eurolistoja valloittanut norjalainen Nico and Winz debytoi sijalla 91 hitillään Am I Wrong.
USA:n albumit, Top 10
1. (1.) Soundtrack – Frozen
2. (-) August Alsina – Testimony
3. (-) Needtobreathe – Rivers in the Wasteland
4. (-) Jason Derülo – Talk Dirty
5. (-) Ingrid Michaelson – Lights Out
6. (8.) Luke Bryan – Crash My Party
7. (2.) Pharrell Williams – G I R L
8. (12.) Lorde – Pure Heroine
9. (3.) 5 Seconds of Summer – She Looks So Perfect (EP)
10. (13.) Various Artists – NOW 49
Frozen jaksaa hämmästyttää: pääsiäisviikosta tuli sen toistaiseksi paras myyntiviikko. Soundtrackia ostettiin 259 000 kpl. Paalu on 11:s, joka on animaatioelokuvien ennätys. The Lion King (1994) saalisti kymmenen viikkoa. Frozenin menestyksestä kertoo sekin, että elokuvan musiikkiin perustuva karaokelevy debytoi 17:ntenä.
R&b-laulaja August Alsina debytoi hienosti kakkosena esikoislevyllään Testimony. Rock-yhtye Needtobreathe saavutti uransa parhaan sijoituksen ja toisen top ten -merkintänsä Rivers in the Wastelandin avattua sijalta kolme.
Jason Derülo julkaisi Tattoos-albuminsa Euroopassa jo syksyllä, mutta nyt sama levy on viimein ilmestynyt myös Yhdysvalloissa ja nimeksi on vaihdettu Talk Dirty. Lätty debytoi sijalla neljä, joka on Derülon uran paras ja ensimmäinen top ten -näyttäytyminen.
Folk-poppari Ingrid Michaelson on niin ikään hyvissä korkeuksissa Lights Outin päästyä viidenneksi. Human Again (2012) avasi samalta sijalta.
Nasin Illmatic (#12, 1994) palasi 18:nneksi juhlapainoksen ansiosta. Sevendustin kymmenes studioalbumi Time Travelers and Bonfires pääsi 19:nneksi. Heillä on peräti kahdeksan top 20 -merkintää ilman top ten -piipahduksia. Breathe Carolinan Savages aloitti sijalta 22 ja on kaksikon ensimmäinen top 40 -levy.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Mr. Probz – Waves
2. (1.) Kiesza – Hideaway
3. (2.) Sigma – Nobody to Love
4. (4.) John Legend – All of Me
5. (-) Cash Cash featuring Bebe Rexha – Take Me Home
6. (-) DJ Cassidy feat. Robin Thicke & Jessie J – Calling All Hearts
7. (-) Neon Jungle – Welcome to the Jungle
8. (3.) Shift K3Y – Touch
9. (6.) Tove Lo featuring Hippie Sabotage – Stay High
10. (7.) Pharrell Williams – Happy
Viidestä viimeisestä viikosta neljä kertaa Britannian sinkkulistan ykkössijan on vallannut artisti tai yhtye, jolla ei ole aiempia top 40 -käyntejä. Tällä kertaa paalun vei Suomessakin suosituksi äitynyt Mr. Probzin Waves. Mr. Probz eli Dennis Stehr on taas uusi hollantilainen listamenestyjä. Tulppaanimaasta on viime aikoina tullut tanssihittejä listoille lähes viikottain. Suosituin versio Wavesistä on saksalaisen Robin Schulzin remiksaus.
Schulzin käsittelemä Waves on vuoden toistaiseksi helpoiten ennustettavimpia ykkösiä, mutta yhdysvaltalaisten Cash Cash -trion ja Bebe Rexhan Take Me Homea en olisi veikannut aivan top viiteen. Se on kummankin esittäjän ensimmäinen hitti.
Tanssimusiikkia on myös sijalla kuusi, jolla debytoi niin ikään yhdysvaltalaisen DJ Cassidyn Calling All Hearts. Biisin laulavat Robin Thicke ja Jessie J, jotka ovat saavuttaneet erikseen vahvaa menestystä. Kummallakin on esimerkiksi miljoonamyyntiin yltänyt hitti.
Brittiryhmä Neon Jungle joutui hieman antamaan periksi edellisen Braveheart-singlensä nelossijaan nähden, mutta Welcome to the Jungle (ei Guns n’ Roses -cover) debytoi silti seitsemäntenä ja on heidän toinen top ten -merkintänsä.
Pharrellin Happy on keikkunut top tenissä jo 20 viikkoa, joka on 2000-luvun ennätys. 1990-luvulla temppuun pystyivät Bryan Adamsin Everything I Do (I Do It for You) (1991) sekä Wet Wet Wetin Love Is All Around (1994), molemmat pitkäikäisiä ykkösiä.
Indiana-nimisen elektronista popmusiikkia esittävän laulajattaren ensimmäinen isompi hitti Solo Dancing aloitti hienosti sijalta 14. Se on hänen neljäs singlejulkaisunsa. Kristen Bellin, Agatha Lee Monnin ja Katie Lopezin Do You Want to Build a Snowman nousi 30–26.
DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What eteni 38–32. Joel Compassin esikoishitti Forgive Me debytoi 34:ntenä ja Justin Timberlaken Not a Bad Thing 35:ntenä.
Lana Del Reyn Gods and Monsters pääsi yllättäen sijalle 39, kiitos Eastenders-yhteyden. The Kooks saavutti ensimmäisen top 40 -sinkkunsa kuuteen vuoteen Downin pinnisteltyä juuri 40:nneksi.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Paolo Nutini – Caustic Love
2. (4.) John Legend – Love in the Future
3. (2.) The Vamps – Meet The Vamps
4. (3.) Paloma Faith – A Perfect Contradiction
5. (-) Iggy Azalea – The New Classic
6. (5.) Kaiser Chiefs – Education Education Education and War
7. (-) Eels – The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett
8. (7.) Elbow – The Take Off and Landing of Everything
9. (8.) Pharrell Williams – G I R L
10. (6.) George Michael – Symphonica
Paolo Nutinin kolmas albumi Caustic Love jatkoi odotetusti kärjessä. John Legendin Love in the Future nousi parhaalle sijalleen kakkoseksi. Viikon korkein uutuus on australialaisen Iggy Azalean esikoislevy The New Classic, joka avasi sijalta viisi.
Eels saavutti ensimmäisen top ten -sijoituksensa 14 vuoteen, kun The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett pääsi seitsemänneksi. Eelsillä on nyt kolme top ten -merkintää, parhaana Beautiful Freakin (1996) viides sija.
Whitney Houstonin The Ultimate Collection (#3, 2007) palasi alen myötä 11:nneksi. Kelisin Food debytoi sijalla 22, joka on selvä parannus Flesh Tonen (2010) 46. tilaan. Hänen parhaansa on Tastyn (2003) 11. sija.
Lana Del Reyn Born to Die (#1, 2012) hyppäsi 63–21 ja The Stone Rosesin The Very Best of -kokoelma (#19, 2002) palasi 34:nneksi. Myös Pinkin Greatest Hits So Far (#5, 2011) teki paluun alennusmyynnin ansiosta sijalle 26. Oudompi hyötyjä on Alanis Morrissetten klassikko Jagged Little Pill (#1, 1995), joka ilmaantui 40:nneksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti