sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Listakatsaus, vko 46

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Lorde – Royals
2. (3.) Miley Cyrus – Wrecking Ball
3. (-) Eminem featuring Rihanna – The Monster
4. (2.) Katy Perry – Roar
5. (4.) Avicii – Wake Me Up
6. (-) One Direction – Story of My Life
7. (5.) Drake featuring Majid Jordan – Hold On, We’re Going Home
8. (9.) Imagine Dragons – Demons
9. (8.) OneRepublic – Counting Stars
10. (7.) Lady Gaga – Applause

Royals jatkaa Hot 100 -listan kärjessä kuudetta viikkoa ollen yhä myös radiolistan ykkönen. Myyntilistalla se joutui antautumaan kahdelle uutuudelle: Eminemin ja Rihannan The Monsterille että One Directionin Story of My Lifelle. The Monster debytoi Hot 100 -listan kolmantena, eli samalla sijalla kuin Berzerk pari kuukautta sitten, ja Story of My Life kuudentena.
Eminemillä on peräti neljä kappaletta top 20:ssa, kun Berzerk nousi 15:nneksi, Survival hyppäsi toistaiseksi parhaalle sijalleen 16:nneksi ja Rap God (#7, 2013) eteni neljä porrasta 17:nneksi.
One Directionille Story of My Life on uran neljäs top ten -hitti. Imagine Dragonsin Demons nousi pykälän kahdeksanneksi, Passengerin Let Her Go 17–12 sekä Pitbullin ja Keshan Timber 35–20.
The Neighbourhood sai ensimmäisen top 40 -hittinsä Sweater Weatherin noustua 42–33. Justin Timberlaken TKO:kin pääsi viimein top 40:ään (53–37), mutta sen yltäminen merkittävästi korkeammalle on työn ja tuskan takana. Jason Derülon Marry Me eteni 52–40.
Lady Gagan Venus debytoi sijalla 32 ja Justin Bieberin Recovery 41:ntenä. Michael Jacksonin Thrilleriä (#4, 1983) ostettiin ja kuunneltiin halloweenin aikaan niin ahkerasti, että se palasi 42:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Arcade Fire – Reflektor
2. (1.) Katy Perry – Prism
3. (-) Kelly Clarkson – Wrapped in Red
4. (-) The Robertsons – Duck the Halls: A Robertson Family Christmas
5. (3.) Drake – Nothing Was the Same
6. (-) Thomas Rhett – It Goes Like This
7. (-) Toby Keith – Drinks After Work
8. (5.) Lorde – Pure Heroine
9. (4.) Miley Cyrus – Bangerz
10. (-) Linkin Park – Recharged

Kanadalaisyhtye Arcade Fire saavutti kahdella edellisellä albumillaan sijat 2 ja 1, joten Reflektorin paalupaikka oli hyvin odotettu. Sitä ostettiin 140 000 kpl, joka on hieman vähemmän kuin The Suburbsin (#1, 2010) avaus. Funeral-esikoinen (2004) ei koskaan ole yltänyt top sataan, mutta sekin on sertifioitu kultalevyksi.
Kelly Clarksonin Wrapped in Redistä odotetaan tämän joulun suurinta joululevysukseeta ja kolmas sija on erinomainen aloitus. Clarksonilla on kasassa jo upea sijoitusrivi: 1, 3, 2, 1, 2 ja 3. Kaikki hänen studioalbuminsa ovat myyneet vähintään 850 000 kpl, joten hän on kiistatta suurin American Idolista ponnistanut tähti Carrie Underwoodin ohella.
Toinen joululevy tulee Duck Dynasty -tv-sarjan The Robertsonsilta. Duck the Halls: A Robertson Family Christmas debytoi hienosti neljäntenä.
Kantrilaulaja Thomas Rhettin ensimmäinen täyspitkä albumi It Goes Like This ilmestyi kuudenneksi. Sen nimikappale on ollut iso kantrihitti ja yltänyt Hot 100 -listallakin sijalle 25.
Toby Keithiltä ilmestyi albumi myös tasan vuosi sitten – se saavutti kuudennen tilan. Nyt Drinks After Work debytoi seitsemäntenä. Keithillä on peräti 12 perättäistä top ten -studioalbumia, joista neljä ykköstä.
Linkin Parkin remix-albumi Recharged jäi Britanniassa 12:nneksi, mutta Yhdysvalloista irtosi sentään kymmenes tila. Bändillä on nyt kahdeksan top ten -merkintää, mutta Recharged on ensimmäinen Linkin Park -studio- tai remix-albumi, joka sijoittuu huonommin kuin kakkoseksi.
Grammy-palkitun Robert Glasper Experimentin Black Radio 2 debytoi 16:ntena, joka on Glasperin uran paras. Susan Boyle ei jaksa enää kiinnostaa kovinkaan paljoa, sillä Home for Christmas jäi (toistaiseksi) sijalle 19. Hieman toisenlainen julkaisu on ensimmäistä kertaa top 20:een päässeen Protest the Heron Volition (20).
Youtube-sensaatio Lindsey Stirlingin viimevuotinen esikoinen lensi ensimmäistä kertaa top 40:ään (189–23) ja Passengerin All the Little Lights viimein elpyi kohti kärkeä: 80–28.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Storm Queen – Look Right Through
2. (1.) Eminem featuring Rihanna – The Monster
3. (-) Little Mix – Move
4. (2.) Lorde – Royals
5. (4.) One Direction – Story of My Life
6. (5.) OneRepublic – Counting Stars
7. (-) Britney Spears – Work Bitch
8. (6.) Tinie Tempah featuring John Martin – Children of the Sun
9. (3.) Fatboy Slim, Riva Starr and Beardyman – Eat Sleep Rave Repeat
10. (9.) James Arthur – You’re Nobody ’til Somebody Loves You

Hyvin 1990-luvun loppupuolelta kuulostavat tanssihitit ovat menestyneet brittilistalla tänä vuonna mainiosti ja nyt Storm Queen -nimisen projektin Look Right Through kaappasi singlelistan paalupaikan. Biisin myydyin versio on MK Remix.
X Factorissa aikoinaan kootun Little Mixin uusi single Move debytoi kolmantena ollen ryhmän neljäs top ten -merkintä. Ykkösiä on kaksi, Cannonball (2011) ja Wings (2012).
Britney Spears ei ole sooloartistina enää takuuvarma ykkösnimi kovinkaan monella listalla, mutta Work Bitch aloitti kivasti seitsemänneltä sijalta ottaen huomioon, että se on ollut kuunneltavissa ja katseltavissa jo pari kuukautta. Tähden top ten -tili on huima: 23 kappaletta, joista kuusi ykköstä – viimeisin Scream and Shout alkuvuodesta.
Ed Sheeranin Hobbit-leffasingle I See Fire debytoi 13:ntena ja Katy B:n 5 AM 14:ntenä. Molemmilla on useita top ten -visiittejäkin, Sheeranilla kuusi ja Katy B:llä kolme.
Rizzle Kicksin Skip to the Good Bit jatkoi vakaata nousuaan sijalle 20. Taylor Swift ja Gary Lightbody esittivät televisiossa The Last Time -kappaleen Swiftin Red-albumilta ja se pääsi 25:nneksi. Justin Bieberin Bad Day debytoi 31:ntena.
Eminemin syksyn mittaan julkaistut lohkaisut ovat albumin ilmestymisen myötä taas tilastokelpoisia ja palasivat mukaan seuraavasti: Berzerk 30:nneksi ja Survival 34:nneksi.
Awolnationin Sail nousi viimein myös Britannian singlelistan top 40:ään (49–39). Biisi ilmestyi jo yli kaksi vuotta sitten.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Eminem – The Marshall Mathers LP 2
2. (-) James Arthur – James Arthur
3. (-) Tinie Tempah – Demonstration
4. (-) André Rieu and Johann Strauss Orchestra – Music of the Night
5. (-) The Overtones – Saturday Night at the Movies
6. (-) Shane Filan – You and Me
7. (-) Elvis Presley – The Nation’s Favourite Elvis Songs
8. (3.) James Blunt – Moon Landing
9. (-) The Wanted – Word of Mouth
10. (2.) Katy Perry – Prism

Eminemin ykkösputki Britannian albumilistalla on vakuuttava: paaluja on nyt seitsemän putkeen, jos emme laske 8 Mile -soundtrackia (2002) sekä eri esittäjien Re-Up-kokoelmaa (2006). The Marshall Mathers LP 2 -albumia ostettiin 143 000 kpl. The Beatles ylsi myös seitsemän putkeen.
Muutenkin kärkeen tulvi kovia nimiä – jopa ennätyksellisen monta eli koko kärkiseitsikko koostuu uutuuksista. X Factor -voittaja James Arthurin esikoinen aloitti selvästi kakkospaikalta perässään Tinie Tempahin ja André Rieun uudet levyt. Tempahin esikoisalbumi Disc-overy (2011) ylsi ykköseksi ja Rieun viimevuotinen Magic of the Movies kakkoseksi. Viulisti-Rieu on saavuttanut kolmessa vuodessa jo viisi top ten -merkintää, mutta ei yhtään ykköstä – vielä.
Westlifesta tutun Shane Filanin ensimmäinen sooloalbumi You and Me debytoi kuudentena ja The Overtonesin Saturday Night at the Movies viidentenä, joka on ryhmälle kolmas top ten -sijoitus.
Seitsemäs uutuus top 7:ssä on paikallinen Elvis-kokoelma. Poikabändi The Wantedin tähti on hieman laskusuunnassa, mutta kolmosalbumi Word of Mouth ylsi silti näinkin kilpaillulla viikolla top teniin yhdeksänneksi. Kaksi edellistä levyä nappasivat sijat 4 ja 5.
Avril Lavignen suunta on vielä jyrkemmin alaspäin, sillä nimetön viides albumi jaksoi vain 14:nneksi. Kanadalaistähti aloitti uransa kolmella ykkösellä vuosina 2002–2007, mutta toissavuotinen Goodbye Lullaby ei päässyt enää yhdeksättä tilaa ylemmäs ja nyt siis jäätiin jo top tenin ulkopuolelle.
Lavigne pitää yhtä Chad Kroegerin kanssa ja Nickelbackin kokoelma debytoi sopivasti 15:ntenä. Kokoelmaa pukkaa myös Bob Dylanilta, jonka The Very Best of aloitti sijalta 16.
Midlaken edellinen levy The Courage of Others (2011) pääsi 18:nneksi, mihin nähden Antiphonin 39. tila on kesyhkö.

Ei kommentteja: