Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (85.) Katy Perry – Roar
3. (2.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
4. (3.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (5.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
6. (-) Lady Gaga – Applause
7. (4.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
8. (7.) Bruno Mars – Treasure
9. (6.) Anna Kendrick – Cups
10. (9.) Capital Cities – Safe and Sound
Blurred Linesista tuli 2010-luvun pitkäikäisin ykkönen Hot 100 -listalla, kun se saavutti 11. viikkonsa huipulla. Kaikkien aikojen kestävin on ollut Mariah Careyn ja Boyz II Menin One Sweet Day (1995), joka johti 16 viikkoa. Careyn toinen megahitti We Belong Together (2005) jakaa 14 viikollaan kakkossijaa muun muassa Macarenan kanssa.
Blurred Lines uhmasi myös todennäköisyyksiä ja kasvatti yhä radioyleisöään peräti 228,9 miljoonaan. Pysähtyykö se siihenkään?
Katy Perryn Roar singahti 85. sijalta kakkoseksi myytyään erinomaisesti 557 000 kpl. Se on vahva ehdokas Perryn kahdeksanneksi ykköseksi. Jo nyt siitä tuli neidon 12. top ten -hitti.
Lady Gagan Applause puolestaan debytoi kuudentena ja on niin ikään hänen 12. top ten -merkintänsä. Ykkösiä on kuitenkin Perryyn verrattuna vähän, “vain” kolme: Just Dance (2008), Poker Face (2009) ja Born This Way (2011).
Aviciin Wake Me Up eteni jo 11:nneksi ja lienee ensi viikolla top kympissä. Luke Bryanin That’s My Kind of Night avasi hienosti sijalta 16 sivuten miehen parasta saavutusta (Drunk on You, 2012).
Lorden esikoishitti Royals hyppäsi seitsemän porrasta 17:nneksi. Keith Urbanin Little Bit of Everything loikkasi 43–33 ollen hänen 15. top 40 -hittinsä ja ensimmäinen neljään vuoteen. Carrie Underwoodin tahti on ollut viime vuosina tiiviimpi ja See You Againkin paransi 41–34. Thomas Rhett sai ensimmäisen top 40 -hittinsä It Goes Like Thisin noustua 49–40.
Brittiyhtye Bastillen Pompeii debytoi 95:ntenä. Kotimaassaan se ylsi kakkoseksi ja on myynyt platinaan oikeuttavat 600 000 kpl.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Luke Bryan – Crash My Party
2. (-) K. Michelle – Rebellious Soul
3. (2.) Various Artists – NOW 47
4. (3.) Robin Thicke – Blurred Lines
5. (1.) The Civil Wars – The Civil Wars
6. (4.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
7. (6.) Soundtrack – Teen Beach Movie
8. (10.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
9. (7.) Imagine Dragons – Night Visions
10. (8.) Five Finger Death Punch – The Wrong Side of Heaven…
Luke Bryan sai ensimmäisen ykkösensä alkuvuodesta Spring Break -EP:t koostaneen Spring Break: Here to Partyn debytoitua keulilla ja nyt hänen varsinainen uusi studioalbuminsa Crash My Party nappasi ylivoimaisen paalun. Toissavuotista Tailgates and Tanlinesia (#2, 2011) on ostettu yli kaksi miljoonaa kappaletta eikä se ole kertaakaan vielä pudonnut albumilistan top sadasta. Tälläkin viikolla se nousi 33–16.
R&b-laulaja K. Michellen esikoisalbumi Rebellious Soul aloitti hienosti kakkospaikalta ilman, että sitä on pohjustettu merkittävillä listahiteillä.
Parachuten Overnight debytoi sijalla 15 ja on bändin toinen top 20 -levy. Juuri sen rajan ulkopuolelle jäi syksyllä Suomeen saapuvan Washed Outin Paracosm (21). Edeltäjä Within and Without (2011) piipahti 26:ntenä.
Lana Del Reyn Born to Die (#2, 2012) on elpynyt Summertime Sadnessin ansiosta jo takaisin sijalle 20. Se jahtaa tiukasti platinastatusta eli miljoonan myydyn levyn rajaa.
Britannian singlet, Top 10
1. (1.) Ellie Goulding – Burn
2. (2.) Avicii – Wake Me Up
3. (-) Klangkarussell featuring Will Heard – Sonnentanz (Sun Don’t Shine)
4. (-) DJ Fresh vs. Diplo feat. Dominique Young Unique – Earthquake
5. (4.) Lana Del Rey vs. Cedric Gervais – Summertime Sadness
6. (3.) Miley Cyrus – We Can’t Stop
7. (-) Sean Paul – Other Side of Love
8. (-) Naughty Boy featuring Emeli Sandé – Lifted
9. (5.) Lady Gaga – Applause
10. (7.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
Burn oli jälleen viikon ostetuin single ja Aviciin Wake Me Up piti kakkospaikkansa. Kolmantena debytoi melko harvinainen näky: itävaltalainen hittisingle. Tanssikaksikko Klangkarussell sai Sonnentanz-nimisestä jazzhouse-instrumentaalistaan taannoin ison eurohitin. Sittemmin siihen lisättiin Will Heardin laulua ja alaotsikko Sun Don’t Shine.
Diplo tuotti muutama viikko sitten kolmantena piipahtaneen Tinie Tempahin Trampolinen, ja sai nyt toisen kunnon brittihittinsä artistina, kun hänen, DJ Freshin ja Dominique Young Uniquen Earthquake debytoi neljäntenä. Kolmikosta ainoastaan DJ Freshillä on aiempia top ten -merkintöjä ja jopa kaksi ykköstä: Louder (2011) sekä Hot Right Now (2012).
Sean Paulin top ten -ura on jo toisella vuosikymmenellä. Other Side of Love nappasi seitsemännen tilan ollen miehen kymmenes top ten -single. Ykkösiä on kaksi, molemmat vierailuja: Blu Cantrellin Breathe (2003) ja The Saturdaysin What About Us (2013).
Naughty Boy sai alkukesästä uransa ensimmäisen ykkösen meilläkin hitiksi kehittyneestä singlestä La La La ja nyt Emeli Sandén tähdittämä Lifted pääsi kahdeksanneksi. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä aiemmin peräti kolmesti, ja niistä kaksi – Never Be Your Woman (#8, 2010) sekä Wonder (#10, 2012) – oli myös top ten -menestyksiä.
Melanie C:n edellisestä kunnon brittihitistä ehti kulua peräti kuusi vuotta (I Want Candy, #24), mutta nyt hän palasi 14:nneksi Matt Cardlen kanssa kappaleella Loving You. Hänellä on soolona kaikkiaan kymmenen top ten -hittiä ja kaksi ykköstä: Never Be the Same Again (2000) sekä I Turn to You (2000). X Factor -voittaja Cardlella on kaksi top ten -merkintää, joista toinen, eli Biffy Clyro -cover When We Collide (2010), pääsi tietenkin kärkeen.
Draken Hold On We’re Going Home paransi neljä sijaa 11:nneksi. OneRepublicin Counting Stars nousi kymmenen porrasta sijalle 20, joka on heidän korkein sijoituksensa kuuteen vuoteen.
Britannian albumit Top 10
1. (1.) Richard and Adam – The Impossible Dream
2. (2.) Rudimental – Home
3. (-) Travis – Where We Stand
4. (-) John Mayer – Paradise Valley
5. (21.) Stereophonics – Graffiti on the Train
6. (3.) Imagine Dragons – Night Visions
7. (10.) Kodaline – In a Perfect World
8. (8.) Calvin Harris – 18 Months
9. (5.) Passenger – All the Little Lights
10. (6.) Michael Bublé – To Be Loved
Richard and Adamin The Impossible Dream uhmasi todennäköisyyksiä keräten neljännenkin ykkösviikon, mutta toki julkaisukalenteri on ollut varsin ankea.
Travisin Where We Stand nappasi kolmannen sijan. Edellisestä Ode to J. Smith -albumista ehti kulua viisi vuotta ja listasijoitus koheni 20. tilasta siis top teniin. Vaikea on ennustaa uutuudelle kuitenkaan kovin pitkää listaikää. Travisilla on nyt seitsemän top ten -albumia, joista kaksi ykköstä: menestyslevyt The Man Who (1999) sekä The Invisible Band (2001).
John Mayerin Paradise Valleyn olisi voinut odottaa debytoivan kilpailun puutteessa hieman paremminkin, vaikka nelostila on ihan hyvä ja sama kuin viimevuotisen Born and Raisedin noteeraus.
Stereophonicsin Graffiti on the Train rynni heti ilmestyttyään kolmanneksi ja on myynyt sen jälkeen tasaisen hyvin. Nyt saavutettu viides tila on levyn paras moneen kuukauteen.
Muun muassa Snow Patrolin ja Belle and Sebastianin väen, R.E.M:n Peter Buckin sekä tuottaja Jacknife Leen muodostama Tired Pony debytoi 14:ntenä toisella levyllään The Ghost of the Mountain. The Place We Ran From (2010) kävi sijalla 17.
Earl Sweatshirtin ensimmäinen varsinainen sooloalbumi Doris pääsi kivasti 23:nneksi. Odd Futuren kanssa räppäri on saanut nauttia top ten -menestystä Yhdysvalloissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti