sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Listakatsaus, vko 24

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
2. (3.) Justin Timberlake – Mirrors
3. (4.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
4. (2.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
5. (5.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
6. (11.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
7. (6.) Selena Gomez – Come and Get It
8. (9.) Imagine Dragons – Radioactive
9. (7.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
10. (8.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay

Can’t Hold Usin pahimmat kilpailijat alkavat takellella muilla osa-alueilla paitsi radiosoitossa, joten se jatkaa Hot 100 -listan kärjessä ainakin viidennen viikon.
Justin Timberlaken Mirrors nousi kakkoseksi ja täten sijoituksissakin mitaten The 20/20 Experiencen suuremmaksi hitiksi.
Robin Thicke saavutti viimein ensimmäisen top ten -sijoituksensa, kun Blurred Lines eteni parin viikon kärkkymisen jälkeen kuudenneksi. Pharrell Williamsilla on nyt siis kaksi samanaikaista top ten -hittiä. Komea paluu.
Blake Sheltonin ja ystävien Boys ‘Round Here loikkasi 16–13. Se on kaikkien asianosaisten toistaiseksi suurin hitti. Shelton itse oli ennen tätä käynyt juuri 13:ntena kappaleellaan Honey Bee (2010).
2 Chainzin ja Wiz Khalifan We Own It (Fast and Furious) oli viikon toiseksi ostetuin biisi ja rynnisti 16:nneksi.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Daft Punk – Random Access Memories
2. (-) Alice in Chains – The Devil Put Dinosaurs Here
3. (-) John Fogerty – Wrote a Song for Everyone
4. (-) Little Mix – DNA
5. (16.) Blake Shelton – Based on a True Story
6. (2.) Darius Rucker – True Believers
7. (5.) Soundtrack – The Great Gatsby: Music from Baz Luhrmann’s Film
8. (13.) Imagine Dragons – Night Visions
9. (9.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
10. (7.) Vampire Weekend – Modern Vampires of the City

Daft Punkin Random Access Memories menetti 73 prosenttia edellisviikon myyntiin nähden, mutta piti silti ykköspaikkansa. Kakkosena debytoi Alice in Chainsin The Devil Put Dinosaurs Here. Se on bändin viides top ten -levy. Ykkösenäkin he ovat käyneet kahdesti, Jar of Flies/Sap -koosteella (1994) ja nimettömällä kolmannella studioalbumillaan (1995) – tai siis neljännellä, jos kahden EP:n kooste lasketaan albumiksi.
John Fogerty hankki studioon paljon kavereita ja levytti lähinnä omista vanhoista kappaleistaan koostuvan Wrote a Song for Everyonen, joka debytoi kolmantena. Se on hänen ensimmäinen top ten -albuminsa peräti 28 vuoteen ja vasta toinen kaikkiaan, jos emme laske CCR:n saavutuksia. Se ensimmäinen, eli Centerfold (1985), ylsikin ykköseksi.
Little Mixin DNA nappasi neljännen sijan, mikä on hämmästyttävän hyvä saavutus siihen nähden, ettei yksikään britannialainen tyttöbändi ole edes piipahtanut top tenissä sitten Spice Girlsin parhaiden päivien. Yksittäisiä menestyssinkkuja on toki tullut – muun muassa Mis-Teeq pääsi parhaimmillaan Hot 100 -listan 35:nneksi hitillään Scandalous (2003).
Blake Shelton esiintyi Oklahoman tornadosta kärsineiden hyväksi järjestetyssä konsertissa ja hänen Based on a True Story -albuminsa (#3, 2013) kasvatti myyntiään mainiosti nousten viidenneksi. Sitä on ostettu jo kultalevyn verran.
Terius Nash eli The-Dream on soutanut ja huovannut uuden albuminsa kanssa niin pitkään, että hyvin harvaa enää kiinnostaa miehen tekemiset. Niinpä kahden ensimmäisen albumin kultalevymyynnistä on tipahdettu keskinkertaisen avauksen tasolle: IV Play nappasi 16. sijan. Love vs. Money (2009) ylsi kakkoseksi. Miehen netissä vapaasti jo aikoja sitten levittämä Terius Nash: 1977 näki lopulta myös fyysisesti päivänvalon viime vuoden lopulla, mutta ei sitä enää ostanut juuri kukaan. Oppikirjaesimerkki siitä, miten levybisnestä ei kannata harjoittaa, oli artisti miten lahjakas tahansa.
Wingsin Wings Over America -livealbumin (#1, 1976) uudelleenjulkaisu ilmaantui 22:nneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (2.) Naughty Boy featuring Sam Smith – La La La
3. (3.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
4. (4.) Passenger – Let Her Go
5. (6.) Olly Murs – Dear Darlin’
6. (-) Union J – Carry You
7. (-) Fuse ODG – Antenna
8. (5.) Jessie J featuring Big Sean & Dizzee Rascal – Wild
9. (7.) Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us
10. (8.) Rudimental featuring Ella Eyre – Waiting All Night

Robin Thicken, T.I.:n ja Pharrellin Blurred Lines kävi jälleen kaupaksi erinomaisesti ja jatkoi ylivoimaisena ykkösenä. Ensi viikollekaan ei näyttäisi osuvan sen kannalta pahoja vastuksia ellei jotain yllättävää tapahdu.
Koko kärkikolmikko sai olla melko rauhassa, vaikka X Factorissa ruutuaikaa saaneen Union J:n Carry You ahdistelikin palkintopallia alkuviikosta. Se jäi kuitenkin kuudenneksi – melko keskinkertainen aloitus uudelle poikabändille.
Ghanassa syntyneen brittiartisti Fuse ODG:n esikoishitti Antenna tupsahti seitsemänneksi. Bruno Marsin Treasure jatkoi rehvakasta nousuaan 35–15. The Voice -kilpailija Leah McFallin tulkinta Gloria Gaynorin I Will Survivesta debytoi 16:ntena. Se noussee ensi viikolla top teniin asti.
Afrojackin ja Chris Brownin As Your Friend debytoi 21:ntenä. Molemmilla on isompiakin hittejä, Afrojackilla tosin kreditoituna vain yksi merkittävä eli Pitbullin Give Me Everything (#1, 2011). Kodaline seurasi High Hopes -hittiään (#16, 2013) singlellä Love Like This (22).
Albumijulkaisu nosti Disclosuren Latchin (#11, 2012) takaisin top 40:n hännille ja The Voice -ohjelma puolestaan jo vuodesta 1998 asti meitä ihastuttaneen Goo Goo Dollsin Iris-riippa.. eikun hitin (#3, 2011).


Britannian albumit Top 10

1. (-) Disclosure – Settle
2. (-) Queens of the Stone Age – …Like Clockwork
3. (1.) Daft Punk – Random Access Memories
4. (2.) Rod Stewart – Time
5. (4.) Passenger – All the Little Lights
6. (5.) Rudimental – Home
7. (6.) Bastille – Bad Blood
8. (-) Miles Kane – Don’t Forget Who You Are
9. (13.) Olly Murs – Right Place Right Time
10. (11.) Caro Emerald – The Shocking Miss Emerald

Jo kolme merkittävää singlehittiä netonneen, garagea muihin tanssimusiikkityyleihin sekoittavan Disclosuren esikoisalbumi Settle debytoi Britannian albumilistan ykkösenä. Veljesten Guy ja Howard Lawrencen muodostama kaksikko levyttää samalle PMR-yhtiölle kuin Jessie Ware ja AlunaGeorge. Settle on toinen täysiverinen tanssialbumi ykkösenä lyhyen ajan sisään, sillä Rudimentalin Home piipahti kärjessä parisen kuukautta sitten.
Kuuden vuoden tauko oli Queens of the Stone Agen kannalta hyvä ratkaisu, sillä Like Clockworkista tuli kakkossijallaan heidän korkeimmalle yltänyt albuminsa. Bändillä on nyt neljä top ten -sijoitusta, tätä ennen paras oli kahdesti saavutettu nelossija. Songs for the Deafin (#4, 2002) myyntilukuja Like Clockwork ei kuitenkaan todennäköisesti hätyyttele.
Miles Kanen toinen sooloalbumi Don’t Forget Who You Are debytoi kahdeksantena – melko hyvin linjassa edeltäjänsä Colour of the Trapin (#11, 2011) kanssa, mutta siis top tenin paremmalla puolella.
Megadethin Super Collider ilmaantui 22:nneksi. Bändi on aina menestynyt paremmin kotimaassaan Yhdysvalloissa, sillä Dave Mustainen ryhmä ei ole käynyt brittilistan top tenissä sitten Youthanasian (#6, 1994).
Kotimaassaan Kanadassa erinomaisesti menestyvä folkrokkari Dallas Green eli City and Colour teki brittilistadebyyttinsä sijalle 32 The Hurry and the Harm -albumillaan. Sleeping with Sirensin Feel nappasi 36. tilan ja Camera Obscura toisen top 40 -sijoituksensa Desire Linesin yllettyä 39:nneksi.

Ei kommentteja: