sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Listakatsaus, vko 19

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
2. (2.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
3. (6.) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
4. (3.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz – Thrift Shop
5. (7.) Justin Timberlake – Mirrors
6. (4.) Bruno Mars – When I Was Your Man
7. (8.) Justin Timberlake featuring Jay-Z – Suit and Tie
8. (9.) Pitbull featuring Christina Aguilera – Feel This Moment
9. (13.) Icona Pop featuring Charli XCX – I Love It
10. (12.) Imagine Dragons – Radioactive

Pinkin ja Nate Ruessin Just Give Me a Reason piti Hot 100 -listan komennon kolmannenkin viikon. Se ei kuitenkaan johda ainoatakaan pisteytykseen laskettavien eri osa-alueen listaa. Esimerkiksi myynnissä kärjessä on Can’t Hold Us ja radiosoitossa Stay, joka nousi sivuamaan omaa parastaan (kolmas).
Ruotsalaisduo Icona Popin ja brittiartisti Charli XCX:n I Love It pyyhälsi jo top teniin sijalle yhdeksän. Se on tietenkin molempien ensimmäinen iso hitti. Kymmenenneksi noussut Imagine Dragonsin Radioactive on ehtinyt jo piipahtaa seitsemäntenäkin.
Will.i.amin ja Justin Bieberin #thatPower loikkasi 43–17. En usko sen silti edellisen Will-hitin Scream and Shoutin (#3, 2013) lailla yltävän top teniin asti. Ariana Granden ja Mac Millerin The Way (#10, 2013) palasi top 20:iin sijalle 19. Taylor Swiftin 22 nousi top 20:iin juuri sijalle 20.
Olly Mursin Troublemaker ylitti ensimmäistä kertaa top 30 -kynnyksen (31–25), samoin Blake Sheltonin uusi hitti Boys ’Round Here (36–27). Psyn Gentleman romahti 5–26, sillä sen hyvä Youtube-statistiikka ei saa tukea miltään muulta osa-alueelta.
Ciaran Body Party debytoi yllättävänkin hyvin sijalla 35. Se on hänen 13. top 40 -merkintänsä. Emeli Sandé sai ensimmäisensä Next to Men edettyä 46–36.


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Michael Bublé – To Be Loved
2. (-) Fantasia – Side Effects of You
3. (3.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
4. (-) Phoenix – Bankrupt
5. (1.) Fall Out Boy – Save Rock and Roll
6. (4.) Blake Shelton – Based on a True Story
7. (-) Rob Zombie – Venomous Rat Regeneration Vendor
8. (2.) Kid Cudi – Indicud
9. (-) will.i.am – #willpower
10. (10.) Pink – The Truth About Love

Kanadalaislaulaja Michael Bublé on ollut maailman myydyimpiä artisteja jo useamman vuoden ja nyt To Be Lovedista tuli hänen neljäs perättäinen Yhdysvaltojen albumilistan valloittanut studioalbuminsa. Putken aloitti Call Me Irresponsible (2008). Jokaista hänen studioalbumiaan on ostettu vähintään kaksi miljoonaa kappaletta, joten To Be Lovedin avaus (195 000 kpl) oli ehkä hieman odotettua vaisumpi, mutta äitienpäivä kolkuttelee ovella.
R&b-laulaja Fantasia yllätti positiivisesti Side Effects of Youn myytyä 91 000 kpl. Siitä tuli hänen toinen perättäinen kakkosensa. Aikoinaan Idolista tunnetuksi tulleen laulajattaren myydyin albumin on kuitenkin pitkälti toista miljoonaa kotia löytänyt Free Yourself (#8, 2004).
Phoenix saavutti ensimmäisen top ten -merkintänsä Bankruptin debytoitua neljäntenä. Wolfgang Amadeus Phoenixiltä (#37, 2009) lohkaistiin kuitenkin kaksi isoa rockradiohittiä 1901 ja Lisztomania, joiden vauhdittamana albumia ostettiin yli puoli miljoonaa. Bankruptin hyvä debyytti oli siis täysin odotettu.
Rob Zombien kaikki viisi virallista studioalbumia soolona ovat vähintään piipahtaneet kärkikymmenikössä – uusi Venomous Rat Regeneration Vendor sijalla seitsemän. Sen sijaan Will.i.am on myös ensimmäistä kertaa top tenissä #willpowerin debytoitua yhdeksäntenä. Kuuden vuoden takainen Songs About Girls kävi 38:ntena.
Snoop Lion (ent. Dogg) on leijaillut paljon korkeammallakin kuin 16:ntena, jonne päätyi nyt Reincarnated. Hän aloitti uransa 1990-luvulla kolmella perättäisellä ykkösellä.
Yhdysvaltojen tuorein X Factor -voittaja Tate Stevens sai esikoisensa sijalle 18. Steve Martinin ja Edie Brickellin Love Has Come for You nappasi 21. tilan. Martin ei ole ollut näin korkealla 34 vuoteen ja Edie Brickellinkin parhaista sijoituksista on jo rutkasti aikaa. Hän on parhaimmillaan käynyt neljäntenä The New Bohemiansin kanssa vuonna 1989.
Juuri menehtynyt kantritähti George Jones sai kolme kokoelmaansa top sataan, korkeimmalle ylsi vuonna 1998 julkaistu 16 Biggest Hits, jonka 42. tilasta tuli heittämällä Jonesin uran paras sijoitus.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
2. (2.) Rudimental featuring Ella Eyre – Waiting All Night
3. (5.) Macklemore and Ryan Lewis featuring Ray Dalton – Can’t Hold Us
4. (11.) Passenger – Let Her Go
5. (4.) Calvin Harris featuring Ellie Goulding – I Need Your Love
6. (21.) David Guetta featuring Ne-Yo & Akon – Play Hard
7. (3.) will.i.am featuring Justin Bieber – #thatPOWER
8. (7.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason
9. (6.) Duke Dumont featuring A*M*E – Need U (100 %)
10. (-) Disclosure featuring Eliza Doolittle – You and Me

Get Lucky kelpaa briteille lähes poikkeuksellisen hyvin. Sitä ostettiin tälläkin viikolla pitkälti toistasataatuhatta kappaletta, joten biisillä on hallussaan nyt kaksi vuoden parasta viikkomyyntilukemaa.
Passengerin kauan brittiläpimurtoaan odottanut Let Her Go loikkasi 11–4. David Guetta saavutti jo 17. top ten -singlensä Play Hardin uuden version hypättyä 21–6. Nothing But the Beat -albumin (2011) eri painoksiltakin on irronnut yhteensä seitsemän top ten -merkintää.
Play Hardilla laulaa Akon, jonka edellinen top ten -single oli Michael Jacksonin (toistaiseksi) viimeinen eli Hold My Hand (#10, 2010).
White Noise -hitillään kakkosena käyneen Disclosuren Settle-albumia pohjustava You and Me debytoi kymmenentenä. Sen laulaa Eliza Doolittle, joka oli ennen tätä yhden top 40 -hitin ihme: Pack Up (2010) ylsi viidenneksi.
Goo Goo Dollsin Iris (1998) jatkoi kykykisanostettaan 39– 12. Se on parhaimmillaan käynyt kolmantena viime vuonna. Albumijulkaisu nosti Rudimentalin Feel the Loven (#1, 2012) takaisin top 40:iin sijalle 30.
Edellisellä Do You Think of Me -singlellään top tenissä piipahtanut Misha B jäi nyt 35:nneksi kappaleella Here’s to Everything (Ooh La La). Viime vuonna bussionnettomuudessa traagisesti menehtyneen Michael Molloyn ja Alex Evansin Rise and Fall debytoi 38:ntenä. Se on molempien ensimmäinen listamerkintä.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Rudimental – Home
2. (1.) Michael Bublé – To Be Loved
3. (4.) Pink – The Truth About Love
4. (5.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (3.) will.i.am – #willpower
6. (25.) Passenger – All the Little Lights
7. (7.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
8. (6.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
9. (8.) Calvin Harris – 18 Months
10. (-) Bo Bruce – Before I Sleep

Tanssimusiikkikvartetti Rudimental ehti ennen esikoisalbumiaan saada jo kaksi singlelistan ykköstä, joten Home-albumin debyytti huipulla ei yllätä.
Sen lisäksi aivan kärkipäässä ei tapahtunut suurempaa liikehdintää. Britannian The Voicessa mukana ollut Bo Bruce vei Before I Sleep -esikoisensa sijalle kymmenen. Hän on naislaulaja, vaikka nimi voi sanoa toisinkin.
Passengerin All the Little Lights loikkasi Let Her Go -hitin vauhdittamana rehvakkaasti kuudenneksi. Se on Nettwerk-yhtiön ensimmäinen top ten -albumi koskaan.
Takavuosien popihme Blue palasi taannoin The Big Reunion -nimisen tv-ohjelman sekä Euroviisujen kautta ja nyt heidän kokonaan uusi albuminsa, ensimmäinen kymmeneen vuoteen, Roulette, debytoi 13:ntena. Se on bändin neljäs studioalbumi ja ensimmäinen ilman ykkössijaa jäänyt.
Myös Deep Purple palasi tauolta, tosin hieman lyhyemmältä. Now What debytoi 19:ntenä. Tätä ennen heidän viimeisin top 40 -albuminsa oli The Platinum Collection (#39, 2005) ja studioalbumilla he eivät olleet käyneet top 40:ssä sitten The Battle Rages Onin (#21, 1993). Bändillä on kaksi ykköstä: Fireball (1971) sekä Machine Head (1972).
Seasick Steve nousi tähteyteen muutama vuosi sitten ja I Started Out with Nothin and Still Got Most of It Left (#9, 2008) myi jopa platinaa. Hänellä on kolme top ten -albumia ja nyt Hubcap Music debytoi 14:ntenä.
Parhaillaan Brittein saaria kiertävän Beyoncén 4 (#1, 2011) loikkasi takaisin top 40 -listalle 26:nneksi. Eaglesin The Complete Greatest Hits (#9, 2003) palasi 27:nneksi. Tuon yhdeksännen sijan se saavutti vuonna 2006.
Viime viikon kakkonen, Frank Turnerin Tape Deck Heart, romahti aina sijalle 21.

2 kommenttia:

Niko Peltonen kirjoitti...

Bomfunkien Freestyler brittien sinkkulistan sijalla 71. Tiedätkö mitä tän takana on? Tuollahan näyttäisi olevan paljon muitakin väljästi saman aikakauden rap- ja rytmimusahittejä.

Markus kirjoitti...

Olettaisin, että myytiin halvalla iTunesissa (tyyliin 59 p)

Toisaalta sehän soi jatkuvasti esim. urheilukisojen televisioinneissa.