Blogi, jonka sisältö koostuu miltei sataprosenttisesti jenkki- ja brittilistanörtteilystä.
sunnuntai 2. joulukuuta 2012
Listakatsaus, vko 49
Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Rihanna – Diamonds
2. (3.) Ke$ha – Die Young
3. (2.) Maroon 5 – One More Night
4. (4.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
5. (7.) Psy – Gangnam Style
6. (5.) Fun – Some Nights
7. (8.) The Lumineers – Ho Hey
8. (12.) Phillip Phillips – Home
9. (10.) Flo Rida – I Cry
10. (6.) Ne Yo – Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)
Rihannan Diamonds jatkoi Hot 100 -listan ykkösenä ja pakollisen joulukooman myötä sille tuskin ilmaantuu potentiaalisia haastajia viikkokausiin, ellei Keshan Die Young ylly vallan kovaan iskuun. Jälkimmäinen kipusi pykälän kakkoseksi.
Phillip Phillipsin Home loikkasi 12–8, joka on biisin toistaiseksi korkein sijoitus ja jo kolmas visiitti top kymppiin. Myös Flo Ridan I Cry ja The Lumineersin Ho Hey merkkauttivat omat parhaansa.
Justin Bieber on saamassa kolmannen perättäisen top ten -hittinsä, sillä Beauty and a Beat loikkasi 20–13. Kolmas siis, jos huomioidaan vain varsinaiset radiosoittoa ja videon saaneet lohkaisut Believe-albumilta.
Pinkin Try ponkaisi hulppeasti 50–18 ja Alicia Keysin Girl on Fire maltillisemmin 29–21. Pitbullin Don’t Stop the Party singahti 61–30. Macklemore ja Ryan Lewis saivat ensimmäisen top 40 -hittinsä Thrift Shopin noustua jo 42–35.
The Voice -kilpailija Cassadee Popen tulkinta Miranda Lambertin Over You -kappaleesta debytoi 25:ntenä. Alkuperäisversio ylsi 35:nneksi aiemmin tänä vuonna.
Of Monsters and Menin Little Talks palasi 49:nneksi, joka sivuaa biisin korkeinta sijoitusta.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Rihanna – Unapologetic
2. (2.) Taylor Swift – Red
3. (1.) One Direction – Take Me Home
4. (-) Phillip Phillips – The World from the Side of the Moon
5. (-) Kid Rock – Rebel Soul
6. (6.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
7. (22.) Pink – The Truth About Love
8. (13.) Jason Aldean – Night Train
9. (-) Led Zeppelin – Celebration Day
10. (-) Keyshia Cole – Woman to Woman
Rihannalla oli tätä ennen eniten Hot 100 -listan ykkösiä (12) ilman albumilistan paalua, mutta nyt asia korjaantui, kun Unapologeticia ostettiin kärkipaikkaan edellyttävät 238 000 kpl. Se on myös neidon uran paras viikkomyyntisaldo. Kaikki Rihannan seitsemän varsinaista studioalbumia ovat yltäneet top teniin.
Idol-voittaja Phillip Phillipsin ensimmäinen varsinainen albumi The World from the Side of the Moon debytoi neljäntenä rohkaisevalla myynnillä. Kid Rock puolestaan on julkaissut jo peräti 12 studioalbumia, vaikka hänen ja bändinsä menestys alkoi toden teolla vasta Devil Without a Causesta (#4, 1998). Rebel Soulin viides sija sivuaa edellisen Born Freen (2010) saavutusta ja on hänen (heidän) seitsemäs top ten -albuminsa. Ainoa ykkönen on All Summer Long -jättihitin sisältänyt Rock N Roll Jesus (2007).
Koko top ten teki kauppansa erinomaisesti, mutta ennen kaikkea on huomioitava Pinkin The Truth About Loven (#1, 2012) valtava loikka seitsemänneksi. Sitä ostettiin yli nelinkertaisesti edellisviikkoon verrattuna. Jason Aldeanin Night Trainkin (#1, 2012) kasvatti myyntiään yli 130 prosenttia. Nousijoiden tieltä joidenkin on tiputtava: The Weekndin Trilogy romahti 4–34, Soundgardenin King Animal 5–52 ja Green Dayn Dos peräti 9–75.
Led Zeppelin ja r&b-laulajatar Keyshia Cole ovat molemmat tahoillaan top ten -konkareita. Colella on Woman to Womanin myötä viisi vierailua kärkikymppiin ja Zeppelinillä 13. Colella ei ole ykkösiä, Zeppelinillä peräti seitsemän, joista viimeisin on How the West Was Won (2003).
Kelly Clarksonin Greatest Hits: Chapter One debytoi 11:ntenä, varsin hyvä saavutus popparin kokoelmalle. Pitbullin Global Warmingin 14. tila saattaa vaikuttaa heikolta, mutta sitäkin ostettiin 64 000 kpl, mikä on miehelle ihan kiva viikkosaldo. Siviilissä Armando Perezinä tunnetulla tähdellä on kaksi top ten -merkintää.
Britannian singlet, Top 10
1. (1.) Olly Murs featuring Flo Rida – Troublemaker
2. (9.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3. (10.) Rihanna – Diamonds
4. (4.) Labrinth featuring Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful
5. (5.) Alicia Keys – Girl on Fire
6. (7.) Gabrielle Aplin – The Power of Love
7. (8.) Robbie Williams – Candy
8. (6.) Psy – Gangnam Style
9. (3.) One Direction – Little Things
10. (-) Ke$ha – Die Young
Olly Mursin ja Flo Ridan Troublemaker jatkoi Britannian singlelistan ykkösenä, mutta takaa tulevat kovaa vielä tutummat Bruno Mars ja Rihanna. Locked Out of Heaven ehti pudota viime viikolla kakkossijansa jälkeen yhdeksänneksi, mutta palasi nyt hopealle ja on tällä hetkellä iTunesin myydyin biisi. Rihannan Diamonds puolestaan sai nostetta X Factor -esiintymisestä.
Labrinthin ja Emeli Sandén Beneath Your Beautiful myy hyvin tasaisesti viikosta toiseen ja pitää paikkansa top viidessä. Myös Robbie Williamsin Candystä on kehittynyt kestävä hitti. Molemmat ovat käyneet ykkösenä.
Keshan Die Young debytoi yllättäen vasta kymmenentenä. Tai ihan hyvä sijahan se on, mutta hänellä on tilillään kaksi ykköstä (Right Round ja We R Who We R) ja tätä ennen viisi top ten -hittiä. Lisäksi Die Young pohjustaa uutta albumia.
Taylor Swiftin I Knew You Were Trouble loikkasi 47–24, pykälän päähän parhaastaan. DJ Freshin Gold Dust (#24, 2011) on elpynyt kummallisesti jo takaisin sijalle 25.
Sitten ne kaksi ikuista jouluries…hittiä: Poguesin Fairytale of New York (53–27) ja Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You (56–30). Molempien korkein sijoitus on kakkonen. Hienoja biisejä, ei siinä mitään, mutta joku voisi joskus keksiä ladata jotain muutakin. No, Ladywell Primary Schoolin lapset luikauttivat sentään O Holy Nightin 39:nneksi.
Jenkkitulokas Imagine Dragons valtasi peräti kaksi sijoitusta top 40:stä: Radioactive debytoi 35:ntenä ja Hear Me 37:ntenä. Pistän pääni pantiksi, että bändistä kuullaan vielä.
The Scriptin uusi single Six Degrees of Separation loikkasi 59 – 38 ja X Factor toi Athleten ainoan top ten -hitin Wiresin (#4, 2005) sijalle 40.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Olly Murs – Right Place Right Time
2. (2.) One Direction – Take Me Home
3. (1.) Rihanna – Unapologetic
4. (5.) Michael Bublé – Christmas
5. (6.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
6. (10.) Robbie Williams – Take the Crown
7. (8.) Emeli Sandé – Our Version of Events
8. (-) Neil Diamond – The Very Best of
9. (-) Girls Aloud – Ten
10. (9.) André Rieu – Magic of the Movies
Right Place, Right Time – Olly Mursin kolmannen albumin nimi kiteyttää hyvin miehen uran. Kykykisan kautta huiman suosituksi äitynyt tähti on keskittynyt joulumarkkinoihin ja saavutti nyt toisen albumilistan ykkösensä. Edellinen In Case You Didn’t Know (2011) meni myös suoraan kärkeen ja on myynyt lähes triplaplatinaa.
Toki Mursin albumit olisivat kärjessä mihin tahansa vuodenaikaan, mutta ennen joulua myynti on parasta. Mursia voi hyvällä syyllä kutsua uudeksi Will Youngiksi, vaikka vanhakin yhä porskuttaa.
Pakko muuten mainita, että aika harvoin sekä USA:n että Britannian listoilla on samanaikaisesti tuplaykköset.
Kärkikymmenikössä aletaan hiljalleen hakea sesongin asemia. Uutuuksiakin löytyy silti pari: Neil Diamondin ties kuinka mones kokoelma The Very Best Of debytoi lähes häikäisevästi peräti kahdeksantena. Se on jo kolmas top 40 -sijoituksen saanut Diamond-kooste tällä vuosituhannella. Miehen viimeisin ykkönen on Home Before Dark (2008).
Kokoelmaa tarjoaa myös Girls Aloud. Heiltä ehti edellisen The Sound Of -koosteen (#1, 2006) jälkeen tulla vain kaksi studioalbumia, mutta ei se mitään – kymmentä vuotta huipulla voi juhlia näinkin. Yhdeksäntenä debytoiva Ten on kuitenkin heidän toistaiseksi toiseksi heikoiten sijoittunut albuminsa, jos Girls a Live -livelevy (#29, 2008) jätetään huomiotta. Chemistry (2005) jäi jouluruuhkassa 11:nneksi.
Jeff Waynen The War of the Worlds (1978) on brittilistahistorian neljänkymmenen myydyimmän albumin valiojoukossa, vaikkei koskaan ole noussut viidettä sijaa korkeammalle, ja nyt siitä tehty uusi versio debytoi 13:ntenä.
Alicia Keysin Girl on Fire jäi 15:nneksi, mutta siitä saattaa kehkeytyä ihan kestävä suosikki, kuten Keysin aiemmistakin studiolevyistä. Hänellä on yksi ykkönen, uutuuden edeltäjä The Element of Freedom (2009) ja lisäksi toinen top ten -albumi Songs in A Minor (#6, 2001).
Joka joulu jostain tupsahtavan Il Divon kokoelmalla The Greatest Hits (17) on sinänsä harhaanjohtava nimi, sillä bändillä ei ole yhtä ainutta top 75 -sijoitusta singlelistalla. Ihan noilla meriiteillä en lähtisi kokoelmaa tuoksi kutsumaan.
Poikapopryhmä McFly on ehtinyt Girls Aloudin tapaan jo toiseen kokoelmaansa ja Memory Lane: The Best Of nappasi 21. tilan. Se on kuitenkin heidän ensimmäinen top 20:n ulkopuolelle jäänyt julkaisunsa. Vielä suurempi yllätys on Kelly Clarksonin Greatest Hits: Chapter Onen jääminen 24:nneksi. Hänellä todellakin on niitä hittejä verrattuna esimerkiksi Il Divoon, muttei yhtään albumilistan paalupaikkaa.
Katherine Jenkins muistuttaa joulusta sijalla 26: This Is Christmas. Viihdemusiikin kaunottarella on peräti seitsemän top ten -albumia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti