tiistai 5. syyskuuta 2023

Jo tutuksi tullut harvinaisuus

Kantrin riemukulku jatkuu Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla, sillä sen ykkösenä debytoi tänään Zach Bryanin ja Kacey Musgravesin loistava duetto I Remember Everything. Se on molemmille aivan omissa sfääreissään listamerkintänä – Bryanille Something in the Orange (#10, 2022) toki on vielä ns. isossa kuvassa suurempi hitti, ja pitkään.

Kriitikoiden suosiota jo vuosia nauttinut Musgraves on saavuttanut urallaan jo neljä top 5 -albumia ilman mainittavia listahittejä. I Remember Everything on hänen ensimmäinen top 40 -menestyksensä ylipäätään ja aiempi korkein sijoitus oli Follow Your Arrow’n 60. tila vuodelta 2014.

I Remember Everything on jo neljäs kantriksi luettava ykkönen tänä vuonna Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla. Jos Taylor Swiftin poptähtistatuksella tehtyjä menestyksiä ei lasketa, edellinen kantriksi miellettävä ykkönen oli ehkä Carrie Underwoodin Inside Your Heaven kesältä 2005. Se ei tosin päässyt kantrilistoille, joten kriteereistä riippuen pitää matkata aina vuoteen 2000 ja Lonestarin klassikkoon Amazed.

I Remember Everything on ensimmäinen kantriduetto Hot 100 -listan huipulla sitten, oho, Dolly Partonin ja Kenny Rogersin Islands in the Streamin (1983). Klassikko sekin.

Neljän kantriykkösen lisäksi Luke Combsin versio Fast Carista on pitänyt sinnikkäästi kakkospaikkaa kahdeksan viikkoa. Tällä viikolla se on lohdutukseksi ykkönen radiosoitossa.

Ei kommentteja: