torstai 17. elokuuta 2023

Richmondin rikkaille ritareille

Ns. MAGA-piirien tukemat kantriartistit ovat olleet kesän mielenkiintoinen ilmiö Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla. Kuukausi sitten Jason Aldeanin Try That in a Small Town piipahti ykkösenä ja tällä viikolla aiemmin täysin tuntemattoman Oliver Anthony Musicin omakustannekappale Rich Men North of Richmond on levinnyt viraalihittinä Yhdysvalloissa sekä striimi- että myyntilistan kärkeen. Siitä tulee myös Hot 100 -ykkönen ensi maanantaina.

Suurimman osan listapisteistä kappale saa myynnistä, kuten kampanjahiteillä on tapana. Erikoista kappaleen leviämisessä on se, että jollakin ilveellä MAGA-vaikuttajat osasivat nostaa sen esiin jo minuuttien päästä julkaisusta, ilman minkäänlaista Tiktok-hypeä. Taustalla toimiikin äärikonservatiivisia SEO- ja sisältöyrityksiä.

Rich Men North of Richmond lienee Aldeanin kappaletta potentiaalisempi kestohitti, sillä se ei itsessään perustu minkäänlaiseen ”kohuun”. Sen sijaan herää kysymys, onko artisti itsessään äärikonservatiivien pelinappula, ja mihin se johtaa. Aika näyttää.

Ei kommentteja: