sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Listaklassikko: Queen – Another One Bites the Dust (1980)

Hämmästyin, kun tajusin, että yksikään Queenin hitti ei ole vielä osunut Listaklassikko-sarjaan. Asiantila pitää korjata – onhan Queen yksi tämän hetken suosituimmista yhtyeistä striimauspalveluissa, ellei jopa kaikkein suosituin.

Syynä suosioon on tietenkin valtavaksi menestykseksi äitynyt elokuva Bohemian Rhapsody (2018), joka kertoi Freddie Mercuryn tarinan. Sen soundtrackiksi laadittiin taas yksi Queen-kokoelma lisää. Ja esim. Brian May on aina tiennyt, miten hyödyntää yhtyeensä perintöä.

Listaykkösiä Queenillä on Atlantin molemmin, Britanniassa kuusi ja Yhdysvalloissa kaksi. Yhdysvaltojen Hot 100 -ykköset tulivat molemmat The Game -albumilta vuonna 1980. Ensin Crazy Little Thing Called Love pääsi talvella keulille neljäksi viikoksi ja syksyllä Another One Bites the Dust hallitsi kolme viikkoa.

Another One Bites the Dust yksi Britannian sinkkulistalla ainoastaan seitsemänneksi ja siellä The Game -albumin menestys jäi muutenkin Yhdysvaltoja vaisummaksi. Nykyisin Another Bites the Dust on yksi suurimmista Queen-klassikoista. Sillä on Spotifyssa 856 miljoonaa kuuntelua ja videolla Youtubessa 435 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: