torstai 21. helmikuuta 2019

Listaklassikko: Blondie – Atomic (1980)

Debbie Harryn vetämä Blondie on yhä todella aktiivinen ja myös menestyksekäs yhtye: heidän tuorein albuminsa Pollinator (2017) ylsi Britanniassa peräti neljänneksi ja Yhdysvalloissakin sijalle 63.

Nelisenkymmentä vuotta sitten meno oli toki paljon hurjempaa, sillä ryhmä sai isoja hittejä Atlantin molemmin puolin. Menestysalbumi Eat to the Beatin (1979) kolmannesta sinkusta Atomic tuli heidän neljäs brittiykkösensä helmi-maaliskuun vaihteessa vuonna 1980. Se ei jäänyt tietenkään viimeiseksi, sillä comeback-sinkku Maria oli iso hitti niinkin myöhään kuin vuonna 1999 – ja bändin kuudes brittiykkönen.

Atomic johti brittilistaa kaksi viikkoa ja alle kaksi kuukautta myöhemmin American Gigolo -elokuvaan levytetty ylsi kärkeen viikoksi. Tahti oli siis silloinkin hyvin tiivis, jos se on esimerkiksi Ariana Grandella sitä myös nyt.

Yhdysvalloissa Atomic jäi vähemmälle huomiolle ja sijalle 39, mutta se ei ollut merkki mistään alamäestä: kaksi seuraavaa singleä The Tide Is High ja Rapture ylsivät kärkeen asti. Siellä bändillä on neljä ykköstä.

Ei kommentteja: