keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Listaklassikko: Roberta Flack – The First Time Ever I Saw Your Face (1972)

Takavuosina ja -vuosikymmeninä kappaleet saattoivat kiertää useammalla artistilla ja levyillä, ennen kuin joku teki niistä isoja hittejä. Yksi tällainen biisi on Ewan McCallin vuonna 1957 kirjoittama The First Time Ever I Saw Your Face, jonka esitti moni folk-laulaja ennen kuin Roberta Flack tekaisi siitä valtavan r&b-hitin vuonna 1972 samalla murtautuen kaikkien tietoisuuteen.

Flackin versio ylsi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen viettäen siellä kuusi viikkoa – yksi tuon vuosikymmenen kovimmista viikkomääristä. Se oli loistava noste Flackin uralle. Hän oli toki jo ennen sitä yltänyt Hot 100 -listan 29.nneksi coverillaan Carole Kingin You've Got a Friendistä. Vuotta myöhemmin ilmestyi Flackin tunnetuin hitti Killing Me Softly (With His Song), ykkönen sekin.

Flack saavutti kaikkiaan kuusi Hot 100 -listan top ten -menestystä ja niistä tuorein (ja nyt voi kai jo sanoa, että viimeinen) tuli vasta vuonna 1991, jolloin Maxi Priestin kanssa levytetty Set the Night to Music ylsi kuudenneksi. Sitä edelsi noin seitsemän vuoden hititön jakso.

Ei kommentteja: