keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Listaklassikko: No Doubt – Don’t Speak (1997)

1990-luvulla julkaistiin monta albumia, jotka suuri yleisö löysi suhteellisen hitaasti – päällimmäisinä tulevat mieleen Alanis Morissetten Jagged Little Pill (1995), No Doubtin Tragic Kingdom (1995) ja Shania Twainin Come on Over (1997). Kahden viimeksi mainitun suurimmat hitit tulivat pitkälti yli vuosi albumin ilmestymisen jälkeen.

No Doubtin ainoa brittiykkönen on heidän suurin menestyksensä. Don’t Speak kuuluu yhä radioasemien peruskappaleisiin. Se on minullekin harvoja biisejä, joihin en ole vielä kyllästynyt ja tuskin koskaan kyllästynkään, johan tässä on 20 vuotta yhdessä kuljettu.

Don’t Speak johti Britannian singlelistaa kolme viikkoa lopputalvesta 1997 ja on siitäkin kuuluisa, että se ei ikinä päässyt Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle, koska biisistä ei julkaistu myyntisingleä siellä. Don’t Speak oli megalomaaninen radiohitti (radiolistan ykkönen 16 viikkoa) ja Tragic Kingdom -albumia ostettiin kymmenisen miljoonaa.

Brittilistalta No Doubt on toistaiseksi kerännyt vain kolme top ten -menestystä, mutta useampiakin top 20 -tason hittejä. Heidän toiseksi suurin hittisingle Britanniassa on Hey Baby (#2, 2002).Ei kommentteja: