tiistai 9. helmikuuta 2016

Yksin aina kaunihimpi

Zayn Malik debytoi tänään Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösenä ensimmäisellä soolosinglellään Pillowtalk. Hän jätti One Directionin jo aikoja sitten, mutta muistetaan yhä sen jäsenenä – ja kiinnostavaa on, että One Direction ei ole toistaiseksi koskaan päässyt ykköseksi. Heidän parhaansa on Best Song Everin (2014) kakkossija.

On melko harvinaista, että yhtyeessä menestynyt artisti pääsee ensimmäisen kerran Hot 100 -listan kärkeen vasta soolona. Tätä ennen 2000-luvulla sen tempun olivat tehneet No Doubtin Gwen Stefani (Hollaback Girl, 2005) sekä Black Eyed Peasin Fergie (London Bridge, 2006). Pitää aina näissä yhteyksissä muistaa, että No Doubtilta vietiin paalupaikka, kun Don't Speakiä (1995) ei julkaistu myyntisinglenä, ja Fergie toki sai myös yhtyeessä sitten myöhemmin paaluja. Kauempaa historiasta esimerkiksi käy muun muassa Belinda Carlisle, joka pääsi kakkoseksi The Go-Go’sin riveissä ja kärkeen jättihitillään Heaven Is a Place on Earth (1987).

Zaynin Pillowtalk ylsi myös brittilistan kärkeen viime sunnuntaina. Molemmilla tahoilla toisen paaluviikon saaminen onkin vaikeampaa – Britanniassa suurimman haasteen asettaa tanskalaisryhmä Lukas Grahamin yllätyshitti 7 Years.

Ei kommentteja: