keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Listaklassikko: Evanescence – Bring Me to Life (2003)

Metallilla napattiin joitakin brittiykkösiä 1980-luvulla (mm. Iron Maidenin Bring Your Daughter to the Slaughter vuonna 1989), mutta Evanescencen Bring Me to Lifen neljä viikkoa brittilistan kärjessä kesälllä 2003 on huikea temppu ja osaltaan sementoi rockin paluun valtavirtaan, minkä kulminaatiopisteenä voidaan pitää vaikka Lordin euroviisuvoittoa. Bring Me to Lifen menestystä avitti varmasti käyttäminen Daredevil-elokuvassa.

Bring Me to Life oli Amy Leen johtaman yhtyeen ensimmäinen listasingle ja ensimmäinen neljästä top ten -brittihitistä. Se onnistui neljän viikon mittaisella keikallaan ykkösenä lyömään muun muassa Christina Aguileran Fighterin (#3, 2003) sekä Fast Food Rockersin novelty-hitin Fast Food Song (#2, 2003). Lopulta sentään Beyoncén ja Jay-Z:n Crazy in Love (#1, 2003) oli sentään liikaa.

Yhdysvalloissa Evanescence ei saanut (kai voidaan nyt jo kirjoittaa imperfektissä) yhtään ykköstä. Siellä heidän Hot 100 -listan top ten -saldonsa on kolme, parhaana juuri Bring Me to Lifen viides tila. Ja muistaako joku, kuka laulaa miesosan tässä kappaleessa? En minäkään, mutta lunttasin, että 12 Stones -yhtyeen Paul McCoy.

Ei kommentteja: