torstai 19. helmikuuta 2015

Kaikki päättyy joskus

Madonna on ja pysyy popin kuningattarena, mutta hänen mahtava Hot 100 -listan top ten -putkensa taitaa olla nyt päätöksessään. Jaa mikä putki? Toistaiseksi hänen jokaisella studioalbumillaan on ollut vähintään yksi Hot 100 -listan top ten -hitti, monella useampikin. Tosin Die Another Daytä (#8, 2002) markkinoitiin ennen kaikkea soundtrack-singlenä ja American Life -albumin (2003) varsinaisten lohkaisujen korkeimmaksi sijoitukseksi jäi nimibiisin 37. tila. Die Another Day oli kuitenkin mukana levyllä.

Mutta nyt siis maaliskuussa ilmestyvän Rebel Heartin ensimmäinen single Living for Love on jäänyt toistaiseksi ulos, ja jopa ilman Hot 100 -sijoitusta ylipäätään. Se on yllättävää, sillä vaikka Madonnalla on jo pitkään ollut vaikeuksia saada biisejään radiohiteiksi, ostava yleisö ei ole häntä vielä näin pahasti vieroksunut. Pelkästään ikä ei riitä siihen syyksi – Madonnaa iäkkäämmän Annie Lennoxin I Put a Spell on You debytoi tällä viikolla sijalla 97. Lennox ei toki ole aivan samantyyppinen poplegenda.

Madonnalla on kaikkiaan 37. top ten -hittiä ja viimeisin ykkönen on Music (2000). Nyt hän on tilanteessa, jossa jo Hot 100 -listan häntäpään sijoitus on kiven alla. Se ei toki merkitse mitään albumin listasijoituksen suhteen aikanaan.

Ei kommentteja: