maanantai 1. lokakuuta 2012

Korea tyyli


Kuten katsauksessa mainitsin, Psy on ensimmäinen korealainen artisti brittilistan kärjessä. Aasialaiset ylipäätään ovat olleet superharvinaisuus: Cliff Richard ja Engelbert Humperdinck toki syntyivät Intiassa, mutta olivat listat valloittaessaan brittejä, samoin ilmeisesti Eden Kane ja hänen veljensä Peter Sarstedt. USA:n Hot 100 -listan valloittaneen Far East Movementin jäsenistä osa on kotoisin Kaukoidästä, mutta he eivät ole toistaiseksi päässeet Britanniassa viidettä sijaa ylemmäs.

Gangnam Style puolestaan on ensimmäinen ei-englanninkielinen ykkönen sitten Yolanda Be Cool vs D Cupin We No Speak Americanon (2010). Kummassakin (puhe)lauletaan suurin piirtein yhtä paljon englantia eli muutaman sanan verran.

Singlelistalta löytyy myös John Denver, ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen. Annie’s Song (#1, 1974) palasi 49:nneksi. Denverillä on ylipäätään vain kaksi listasingleä: Annie’s Songin lisäksi Placido Domingon kanssa esitetty Perhaps Love (#46, 1981). Albumilistalla mies on ollut tuttu näky, sillä viimevuotinen The Ultimate Collectionkin ylsi top teniin (#7, 2011).

Mumford and Sonsin Babel mittautti albumipuolella 159 000 kappaleen myynnin, joka on vuoden toistaiseksi paras. Sillä ei taideta ihan päästä vielä top 20 -vuosilistalle. Teen vuosikatsauksen taas loppuviikosta. Suomessa kovin suosittu Devin Townsend sen sijaan pääsi ensimmäistä kertaa sooloartistina top 75:een. Project Epicloud debytoi 61:ntenä.

Ei kommentteja: